x

Dramatičan rasplet grupe H sretan za Gent, a koban za Bragu!

Utakmicama Brage i Šahtara te Konyaspora i Genta završeno je takmičenje u grupi H Evropske lige. Plasman dalje izborili su Šahtar i Gent, koji je u dramatičnom finišu uspio doći do pobjede u Turskoj i plasirati se u drugi krug.

Pred posljednje kolo, jedini tim koji je bio bez šansi za plasman u 1/16 fazu takmičenja je Konyaspor, koji je na svom terenu ugostio Gent. Belgijancima je bilo potrebno da pobijede u Turskoj i da pri tome Braga ne savlada Šahtar u drugom meču grupe,  Milićević i društvo su do trijumfa došli golom Coulibalyja u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

 

Sva trojica bh. fudbalera iz Konye su ostali na klupi za rezervne igrače, ali su dobili šansu u nastavku utakmice. Bajić je ušao u igru u 66., Milošević u 73. a Hadžiahmetović u 87. minuti. S druge strane, Milićević je odigrao cijeli meč.

 

Braga je u duelu sa Šahtarom imala sve u svojim rukama i trebala im je pobjeda protiv tima koji je već osigurao plasman dalje. Ipak, presudila je velika razlika u kvalitetu pa je Šahtar slavio sa 4:2 a strijelci su bili Kryvtsov i Taison, koji su zabili po dva pogotka. Golove za portugalski klub postigli su Stojiljković i Vukčević, koji je u 89. minuti postigao utješni gol.

 

Na kraju, Šahtar je završio na prvom mjestu sa 18 bodova, a Gent ide dalje kao drugoplasirani tim sa osam bodova. Braga je treća sa šest bodova, dok je Konya završila na posljednjem mjestu sa jednim osvojenim bodom.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.