x

VELIKO FINALE

Košarkaši Partizana prvaci ABA lige: Panter povukao ekipu do pobjede protiv bivše ekipe

Partizan je tako osvojio prvu titulu u regionalnoj ligi nakon deset godina


Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigrali su petu, odlučujuću utakmicu finala ABA lige. Košarkaši Partizana su slavili rezultatom 96:85.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crno-bijeli" su bolje započeli utakmicu i od početka do kraja utakmice bili u prednosti. U prvom poluvremenu njihova prednost je išla i do 20 poena razlike. Zvezda se nije najbolje snašla i to su košarkaši Partizana odlično koristili, a i služio ih je šut iza linije za tri poena.

U drugom poluvremenu je bila drugačija priča. Zvezda je treću četvrtinu pobijedila 13 razlike i tako su se vratili u utakmicu.

Dobrom igrom su se tokom posljednje dionice spustili i na samo četiri poena razlike, ali su taj nalet igrači Partizana odbili i vratili se, ispostavit će se, na nedohvatljivu prednost.

Košarkašima Partizana je ovo prva titula u regionalnoj ABA ligi još od sezone 2012-13.

Najefikasniji u dresu Partizana je bio kapiten Kevin Panter (Punter) sa 32 poena. Pratili su ga Zek Ledej (Zach Leday) i Džejms Naneli (James Nunnaly) koji su također bili dvocifreni.

Crvenu zvezdu je predvodio Ognjen Dobrić. Srbijanski košarkaš je upisao 18 poena. Najveći problem Zvezde u ovoj utakmici je bilo to što nisu dobili produkciju zvijezda ekipe Luke Vildoze i Fakunda Kampaca (Facundo Campazzo).


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.