x

Kosovo srušilo Izrael i udaljilo ga od plasmana na Evropsko prvenstvo

Nogometna reprezentacija Kosova pobijedila je Izrael rezultatom 1:0 u zaostalom susretu 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i dodatno je udaljila Izraelce od plasmana na Euro.

Po teškom i raskvašenom terenu na stadionu "Fadil Vokri" u Prištini, trenutak odluke desio se u 41. minuti kada je sjajni Milot Rashica umakao odbrani Izraela i silovitim udarcem zakucao loptu pod prečku za 1:0 i pobjedu Kosovara.

Gol pogledajte ovdje.

Kao što je poznato, utakmica Kosovo - Izrael je trebala biti odigrana 15. oktobra 2023. godine, ali je odgođena za današnji datum (12. novembar) zbog izraelske ospade Palestine i nestabilne političke situacije.

Izrael je ostao trećeplasirana selekcija u grupi I sa 11 bodova i znatno manjim šansama da se domogne jedne od prve dvije pozicije u grupi koje vode na Euro.

S druge strane, Kosovo je ovom pobjedom stiglo do 10 bodova, ali ima samo teoretske šanse da se do kraja kvalifikacija može domoći plasmana na smotru najboljih evropskih selekcija.

Izrael već za tri dana dočekuje Švicarsku u ključnom meču kvalifikacija, dok će i Kosovari 18. novembra gostovati Švicarcima.

Rezultat i strijelac:

Kosovo - Izrael 1:0 (Rashica 42')

Tabela:


klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.