x

"Nisam jela da bih njega hranila" Mahira Ahmiš napisala pjesmu o svom životu i poručila da nikog nije povrijedila SVOJIM NOVIM BRAKOM

Za sudbinu Mahire Ahmiš, mlade ženu iz BiH, region je prvi put saznao nakon što se njen pokojni suprug Esed razbolio od multiple skleroze, teške bolesti koja utiče na nervni sistem. 

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Ona je skoro 15 godina vodila računa o njemu, a do te mjere je bila požrtvovana da ga je u jednom trenutku nosila na leđima i vodila ga uz stepenice bez ičije pomoći, sve dok dobri nisu skupili novac i napravili im lift u kući.

Mahirin trud i briga postali su simbol ljubavi koja odolijeva svim preprekama i izazovima.

NAJČITANIJE VIJESTI:

Poginula trudnica u nesreći kod Novog Pazara: Detalji tragedije u kanjonu Ibra, dijete i otac spaseni

– Znam da je to moja sudbina, zadatak od Boga i ja sam odlučila uraditi ga na najbolji mogući način. Bude teško, ovo je nepredvidiva i jako teška bolest. Međutim, nikad nisam pomislila odustati. Niti ću. Ja ne odustajem – kazala je svojevremeno Mahira o svojoj danonoćnoj brizi o suprugu.

Esed je, nažalost, preminuo krajem marta 2022. godine, no život često umije da iznenadi, čak i onda kada se čovjek najmanje nada, te se Mahiri poslije samo oko godinu dana od tragedije osmjehnula šansa za novu veliku ljubav. U oktobru ove godine ova hrabra, uporna žena razmijenila je bračne zavijete sa novim suprugom Saladinom Hajdarpašićem. I dok su ovoj mladoj dami mnogi čestitali na udaji i poželjeli joj sreću u daljem životu, istovremeno su se javili i dežurni kritičari sa zluradim komentarima, prenosi Žena Blic.

Naime, Mahiri zamjeraju što je između smrti prvog muža i udaje za drugog prošlo samo godinu i po dana. Na većini komentara u BiH, te na društvenim mrežama, mogu se pročitati zlonamjerne opaske na njen račun – ljudi tvrde da se pretvarala da voli Esada i da ga je brzo zaboravila.

NAJČITANIJA VIJEST:

Rada Vasić o bolesti: Nije dobro… Razboljeli smo se i ostali bez para

Gospođa Hajdarpašić isprva se nije obazirala na uvrede i spekulacije, ali je nedavno indirektno riješila da odgovori kritičarima i to na prilično originalan način. Naime, ona je na društvenim mrežama napisala pjesmu o svom životu u kojoj je na kratak i jasan način poručila da nikog nije povredila svojim novim brakom i da je poslije godina i godina mukotrpne borbe zaslužila malo sreće.

Njenu pjesmu prenosimo u cjelini.


“I tako

Bila jednom jedna Mahira

Nikog nikad uvrijedila nije

Nikom nikad slagala nije

živi na dunjaluku

Allahova to odredba

Mahira nikom brak nije rasturila

Mahira ničiju djecu nije ucvilila

Mahira nikom svojim brakom nije naudila

Mahira najgora

Ja Rabb Ti sve vidiš Ti sve znaš

Teško li se onom kome ja ne halilim

Ovo nije pravdanje samo kažem

Nek ima zapisano – riječi su Mahirine pjesme.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.