x

NAKON VELIKE BORBE

Odbojkašice BiH pobjedom otvorile nastup na Evropskom prvenstvu

Loše su otvorile utakmicu, ali je onda uslijedio preokret i zaslužena pobjeda

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je na najbolji mogući način otvorila nastup na Evropskom prvenstvu u Italiji. „Zmajice“ su nakon velike borbe pobijedile selekciju Švicarske sa 3:2 (16:25, 25:15, 23:25, 25:17 i 17:15).


Naše najbolje odbojkašice su loše otvorile ovaj susret, što je protivnički tim iskoristio i osvojio prvi set sa sigurnih 25:16. Prvi set je bio svojevrsni alarm za buđenje, pa je bh. tim predvođen Edinom Begić i Dajanom Bošković priveo drugu dionicu sa 25:15.


Izabranice selektora Stevana Ljubičića su imale odličnu priliku da osvoje treći set i naprave preokret, ali je u određenom periodu došlo do opuštanja, što je Švicarska kaznila i osvojila ovu dionicu sa 25:23. "Zmajice“ su imale i pet poena prednosti (18:13), ali je onda uslijedio preokret.

U četvrtom setu nisu dozvolile novo iznenađenje. Bh. odbojkašice su u četvrtoj dionici bile bolje sa 25:17, a odluka o pobjedniku pala je u petom setu.


"Zmajice" su se bolje snašle u odlučujućem setu sa 17:15 i tako došle do pobjede.

Najefikasnije u našem timu bile su Dajana Bošković sa 18, te Edina Begić sa 17 poena, dok je Iman Isanović imala 12. Na drugoj strani istakla se Maja Stork (Storck) sa 17.

Naše najbolje odbojkašice već sutra igraju novu utakmicu, a rival je selekcija Bugarske (18:00).


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.