x

Robijaši transparentima po Zenici pozivaju na utakmicu!

Ovog vikenda nastavlja se prvenstvo u Premijer ligi BiH, a nogometaši zeničkog Čelika u subotu će pokušati osvojiti veoma bitne bodove na gostovanje u Vitezu. Zeničani putuju sa imperativom pobjede, ali ni NK Vitez još uvijek nije u sigurnoj zoni kada je borba za opstanak u Ligi u pitanju te se može očekivati veoma kvalitetan meč.

Prema reakcijama među navijačima zeničkog kluba, u subotu se očekuje invazija Robijaša na Vitez, ali su u NK Vitez brzo odreagovali. Cijene karata su sa dosadašnjih 5 KM ekspresno povisili na 7 KM u želji da pokušaju napuniti svoju kasu. Sa Bilinog polja upućen je zahtjev prema NK Vitezu da cijene karata budu kao i do sada te da se ne kvari komšijski derbi koji će privući veliki broj gledalaca.

 

Također iz Čelika su ukazali da ulaznica na najskuplju tribinu najmodernijeg stadiona u BiH košta 6 KM, aludirajući na zapadnu stranu Bilinog polja. Oni se nadaju da će iz Viteza ipak cijene prilagoditi razumnim, te da se na taj način gradi pozitivna priča i odnosi dvaju klubova.

 

Utakmicu će suditi Irfan Peljto sa pomoćnicima Damirom Lazićem, Harisom Bakovićem i Milošem Gigovićem. Meč se igra u subotu od 15 sati, a ulaznice se mogu kupiti na dan utakmice ili već od jučer u Vitezu.

 

Iz NK Vitez je saopšteno da djeca i žene ne plaćaju ulaz. NK Vitez je trenutno na devetom mjestu sa 20 bodova, dok je Čelik pretposljednji sa 10.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.