x

BROJ PRATILACA RASTE

AI influenserica postala viralna, iako nije stvarna: Mila vrućim objavama osvaja društvene mreže

Mila Sofija (Milla Sofia) nije obična influenserica, ona je proizvod umjetne inteligencije (AI), a iako to i stoji na njenim profilima na društvenim mrežama, prikupila je hiljade pratilaca i lajkova svojim vrućim objavama u bikiniju i donjem vešu, piše „The Sun“.

Više detalja

Plavokosa Mila nije stvarna osoba te ima račune na Twitteru, Instagramu i TikToku.


- Ja sam 19-godišnja virtuelna djevojka iz Helsinkija. Napravila me umjetna inteligencija - stoji u opisu tih računa, a na njenoj internetskoj stranici otkriveno je više detalja o njoj.

- Dobro došli u moje virtuelno carstvo! Ja nisam obična influenserica, ja sam 19-godišnja djevojka koja živi u Finskoj, ali evo zaokreta - ja sam virtuelna influenserica koju je generirala umjetna inteligencija. Kao model, donosim neusporedivu i futurističku perspektivu u carstvo stila.


Dobiva mnoštvo komplimenata

- Bilo da se radi o modnoj pisti ili digitalnom krajoliku, moja strast leži u prezentiranju najnovijih trendova i pomicanju granica u modnoj industriji koja se neprestano razvija - istaknuto je.

Neke od slika modela izgledaju vrlo jasno generirane umjetnom inteligencijom, dok su druge više realnije. Mnogi korisnici Twittera komentiraju Miline slike kao da je stvarna osoba.


- „Moj sin voli Grčku i samac je", "Prelijepa si" - samo su neki od njih.

No, neki su korisnici istaknuli da na slikama nije stvarna osoba.

- "Svi vi koji joj dajete komplimente imajte na umu da to radite algoritmu. Šteta što je Milu generirala umjetna inteligencija", "Zašto svi razgovaraju s AI botom kao da je stvarna osoba?" - komentirali su.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.