x

Samo jedan primjerak

Alfa Romeo i Zagato predstavili jedinstven dvosjed Giulia SWB

Giulia SWB nastala je u čast obilježavanja 100 godina od prve saradnje između Alfa Romea i dizajnerskog studija Zagato.

Alfa Romeo i Zagato skinuli su pokrov s jedinstvenog modela Giulia SWB koji je prije velike transformacije, kojom su spomenute kompanije na izvanredan način obilježile stoljeće od prvog zajedničkog projekta, bio strašna "skoro pa trkaća“ Giulia Quadrifoglio GTAm.

Za nastanak jedinog primjerka Giulije SWB "krivac“ je i neimenovani kupac u Njemačkoj koji je strastveni kolekcionar Zagatovih automobilskih kreacija, a ovaj put je sugerisao kako bi želio Alfu koja će svojom vanjštinom biti podsjetnik na Alfa/Zagato modele SZ i TZ.


Zasnovana na skraćenoj platformi standardne Giulije, AR Zagato Giulia SWB je Coupé sa dva sjedišta i dvoje vrata koji ispod karbonske karoserije krije mehaniku iz najsnažnijeg i brojčano ograničenog izdanja Giulije Quadrifoglio koje na sebi nosi oznaku GTAm.


Ferrarijev 2,9-litarski biturbo V6 motor i u ovom slučaju razvija 540 konjskih snaga i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta koji ide samo na zadnju osovinu, ali je kupac insistirao da standardni 8-stepeni automatski mjenjač iz Giulije GTAm bude zamijenjen sa ručnom 6-stepenom opcijom, što je i urađeno.


Podaci o performansama i cijeni jedinstvene tamnozelene automobilske egzotike koja je već otputovala u Njemačku nisu objavljeni.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.