x

I Vijetnamci "prijete": Do kraja godine prvi električni automobili stižu u Evropu

"U četvrtom kvartalu ove godine očekujemo da ćemo isporučiti prve primerke modela VinFast VF8 francuskim, njemačkim i holandskim kupcima".

Ovo je izjavio Le Ti Tu Taj, izvršni direktor VinFasta, dodajući da će preostali modeli VF6, VF7 i VF9 biti lansirani u Evropi sljedeće godine.

Taj nije precizirao koliko VF8 SUV-ova bi mogli da isporuče, ali je dobro obaviješten izvor rekao da bi isporuka trebalo da obuhvati oko 3.000 vozila, uključujući i dio namijenjen Izraelu.

U četvrtom kvartalu VinFast planira da isporuči oko 3.000 primjeraka modela VF8 u Francusku, Njemačku i Holandiju iz fabrike u sjevernom Vijetnamu, rekao je izvor Rojtersu, tražeći da ne bude imenovan jer detalji još nisu odobreni.

Plan vijetnamske kompanije da se proširi u Evropu predstavljao bi četvorostruko povećanje isporuka vozila u poređenju sa ranije neispunjenim ciljem da isporuči 700 vozila do jula prošle godine.

Ukoliko se plan ostvari, Evropa će ove godine postati najveće inostrano tržište VinFasta i ugroziti SAD, sa oko 2.100 isporučenih električnih vozila ove godine.

Širenje VinFasta u Evropu dio je globalnog plana koji uključuje izgradnju novih fabrika u SAD i Indoneziji, a ova kompanija takođe cilja Indiju, Bliski istok, Afriku i Latinsku Ameriku.

(B92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.