x

ASIM BAJRIĆ SE OPORAVLJA NAKON SRČANOG UDARA: Ljekari su mi zabranili da pjevam

Nakon što je prije nekoliko mjeseci doživio teži predinfarkt i nakon dužeg boravka u bolnici, popularni pjevač narodne muzike i miljenik mase, Asim Bajrić povukao se s estrade i odlučio da strogo prati i sluša upute ljekara. 

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

A, jedna od glavnih uputa je bila da nikako ne smije da se vrati pjesmi i to barem puna tri mjeseca. Ta tri mjeseca su već prošla, ali Bajrić je još uvijek u opuštenoj porodičnoj atmosferi, malo u Bosni malo u Austriji.


Obzirom da njegove mnogobrojne fanove interesuje gdje je i šta radi i kada će se vratiti pjesmi pozvali smo Asima Bajrića i u ljubaznom, iskrenom i otvorenom razgovoru nam je rekao:


-Upravo sam sa se vratio iz šetnje i laganog džoginga, onda malo odmorim kod kuće, jedem laganu hranu i ne dozvoljavam da me bilo šta iznervira ili uzruja. Kada čovjek dođe u situaciju da visi između života i smrti tek tada, nažalost, shvati šta su mu prioriteti u životu. Nakon svih pretraga u bolnici mene su ljekari pitali da li sam strastveni pušač, a ja nikada nisam cigaretu zapalio. Dakle kafane, restorani, nastupi su učinili svoje da sam kao pasivni pušač ugrozio svoje zdravlje. Pa, ja sam od 16 godine svog života u kafani.

Koliko namjeravate još dugo da budete odsutni s muzičke scene?


-Ja se strogo pridržavam ljekarskih uputa, jer ako ne slušate ono što vam kažu, onda nećeš dugo ni živjeti. Po svim nekim sakupljenim informacijama moj prvi nastup trebao bi da bude negdje oko 20.decembra, ali nije još ništa sigurno. Ali, ja se upošte mnogo ne zamaram s tim kada ću opet početi da pjevam, gledam da mi je svaki dan pun pozitivnih stvari, supruga mi je medicinski radnik, pazi na mene, lijepo me njeguje. Sada sam baš, baš sretan i opušten. Konačno uživam u porodičnom životu. Naravno da mi pjesma, nastupi nedostaju. Nije više to toliko ni stvar novca, već navike i druženja s publikom. Ni sekunde nisam razmišljao o tome da li bez nastupa gubim novac. Jer zdravlje se ne može ni kupiti ni platiti. Ako mi doktori nakon tri mjeseca kažu da nisam još spreman za nastupe i da treba još tri mjeseca da odmaram, ja ću da odmaram još tri mjeseca.

Da li ste tokom mirovanja razmišljali o novim pjesmama?


-Da imao sam vremena i dobio sam jednu odličnu pjesmu, a u tekstu se pominje i to kako se zdravlje ne može kupiti. Tekst za tu pjesmu pisao mi je čovjek koji je napiso i pjesmu „Kćerka“. Tekst mi se odmah na prvu dopao i kada budem spreman ulazim u studio da je snimim.

Da li Vam se javljao neko od kolega, nudio pomoć?


-Neke kolege su se javljali, ali pomoć mi nije potrebna. Radio sam i zaradio dovoljno da imam za dane kada ne radim. U Austriji sam svo vrijeme uplaćivao i još uplaćujem sve ono što treba da se plati, pa tako i zdravstveno i socijalno osiguranje. A, tu je moja supruga, djeca. Dobro smo svi situirani.


Vaš muzičar Mirza je godinama Vama. Kako on živi u ove mjeseca nerada?


-Moj Mirza je sa mnom dugo, dugo godina. Ja sam mu rekao ako ga neko bude zvao na neke tezge neka slobodno ide i neka svira. Ali, i on je riješio svoj status u životu,pa tako ni on ove mjesece ne radi.


Asim Bajrić nam je još rekao da je tokom ovih mjeseci smršao desetak kilograma, ali da mu to u potpunosti odgovara.

Na pitanje ako se do kraja godine vrati pjesmi, da li ima već dogovorenu Novu godinu, odgovorio je?


-Da, ja sam prošle godine pjevao kod „HECE „ u Sarajevu i odmah po završetku dobio sam ponudu da i ovu Novu godinu pjevam tu. Pristao sam. Tako da, ako bude sve u redu na ispraćaju stare i dočeku nove godine bit ću u Sarajevu.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Expressu.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.