x

Audi A4 Avant PHEV – šta donosi nova generacija?

Aktuelna (B9) generacija Audija A4 je prisutna već punih 7 godina, pa je došlo vrijeme za evolutivni pomak.

U Audiju već neko vrijeme rade na novoj modelskoj generaciji (B10), pa su već snimljene prve špijunske fotografije i poznate neke informacije.

Najnovije špijunske fotografije otkrivaju kako će izgledati budući Audi A4 Avant PHEV, kojeg inženjeri testiranu na sjeveru Švedske.,


Vidljivo je da karoserija ima prepoznatljiv oblik sa produženom linijom krova, kojeg u Audiu nazivaju Avant, a žute trokutaste naljepnice i vidljiv port za punjenje na stražnjem lijevom blatobranu, jasno ukazuju da testni prototip ima visokonaponske baterije i plug-in pogonski sistem.


Uz to, uprkos kamuflaži i snijegu, vidljivo je da je krovna površina ostakljena, što znači da će panoramski krov sasvim sigurno biti jedna od dostupnih opcija.


Budući Audi A4 (B10) će biti posljednja generacija koja će koristiti motore SUS, jer će naredni modeli u ovom segment, u budućnosti imati električni pogon, te neizostavnu oznaku e-tron.

Za sada nije poznato kada će novi Audi A4 biti predstavljen, a nije poznato ni kakve će pogonske sisteme ponuditi, ali je sigurno da će biti obuhvaćen hibridizacijom, što je neminovno, jer već tokom 2025. godine, na snagu će stupiti stroge Euro 7 norme.


(automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.