x

Audijem pokosio djecu na biciklima: Stravična saobraćajna nesreća u Kikindi!

Marijan P. (14) poginuo je dok su dvojica njegovih drugova povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Kikinda-Iđoš. Nesreća se dogodila u utorak oko 20 sati, kad je na maloljetnike koji su vozili bicikle naletio audi za čijim volanom je bio D. Š. (20) iz Iđoša.

Prema riječima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, kobne večeri djeca su se iz Iđoša vraćala kućama u Kikindu, kad ih je na tri kilometra od iđoškog mosta vozač koji se kretao u istom smjeru iznenada pokosio.

- Petrović je na kormanu bicikla vozio vršnjaka T. N. (14), dok je pored njih išao K. N. (16), brat T. N., i gurao bicikl pored puta jer mu se guma probušila. Vozilo je odjednom naletjelo na grupu biciklista - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, na lice mjesta ubrzo su stigli policija i ekipe Hitne pomoći.


- Prizor je bio stravičan! Djeca su ležala u lokvi krvi, dijelovi bicikala razbacani po putu... Čuli su se jauci i zapomaganja... Petrović je bio u teškom stanju. Davao je znake života kad su ljekari stigli, ali je, nažalost, podlegao povredama na putu ka kikindskoj bolnici - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Teške povrede zadobio je i T. N., koji je prevezen na liječenje u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu djece i omladine.

- Njegov dve godine ijstariji brat prošao je s lakšim povredama i on je nakon ukazane ljekarske pomoći pušten na kućno liječenje - priča naš sagovornik.

Porodica nastradalog dječaka je u šoku, a njegov deda Panta Petrović ne može da prihvati činjenicu da Marijana više nema.


- Zla sudbina! Moj unuk je odrastao s nama, podigli smo ga baba i ja. Majka ga je napustila dok je bio beba, otac mu je u zatvoru, othranili smo ga, a sad ga nema - kroz suze priča neutješni deda.

On objašnjava da je Petrović išao u Iđoš da se vidi s djevojkom, dok su drugovi krenuli s njim.

- Išli su biciklima, rekao sam im da se ne vraćaju po mraku. A onda su mi javili da mi je unuk u bolnici. Pomislio sam da je povrijeđen, da je polomio ruku... Odmah sam otišao tamo i tad sam saznao da unuka nikad više neću vidjeti - plačući priča Petrović.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.