x

Baki Prasetu prijeti robija do pet godina zbog zarade na maskama: Tužilaštvo već pokrenulo istragu!

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je istragu protiv više osoba koje putem društvenih mreža prodaju maske za lice za zaštitu od koronavirusa, a među njima bi mogao da se nađe i Bogdan Ilić, saznaje Kurir. Kako za Kurir navode iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, prije dva dana im je stiglo obavještenje da se više osoba bavi prodajom maski za lice na društvenim mrežama.

- O tome nas je obavijestilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. U saradnji sa MUP već smo preduzeli određene mjere i radimo na identifikaciji lica. Budući da smo već krenuli u postupanje, smatramo da u određenim slučajevima ima mjesta za krivično-pravnu odgovornost - navode iz tužilaštva. Prema njihovim riječima, u saradnji s Ministarstvom zdravlja trebalo bi utvrditi da li maske koje se prodaju na internetu zaista jesu medicinsko sredstvo.


- Zasad idemo u pravcu neovlaštenog obavljanja određene djelatnosti ili nedozvoljene trgovine. U prvom slučaju zaprijećena je kazna do dvije godine, a što se tiče drugog, u zavisnosti od nekoliko faktora, kazna može ići i do pet godina. Aktivno pratimo svaki slučaj. U ovoj oblasti ćemo, posebno sada kad je u pitanju situacija koja zdravstveno pogađa cijelu naciju - biti rigorozni - dodaju iz VTK.D. S.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.