x

Bekvalčeva dobila bitku za starateljstvo: Nataša dobila Luku na sudu!

Nataša Bekvalac izborila je bitku za starateljstvo nad dvogodišnjom kćerkom Katjom, koju je rodila iz braka sa Lukom Lazukićem.

Nakon što je sada već bivšeg supruga prijavila za porodično nasilje, te je isti odlukom suda viđao kćerku u kontrolisanim uslovima, uslijedila je bitka za starateljstvo. Kako Srpski telegraf saznaje, Nataša je bitku dobila i ona će sama odlučivati o svim važnim stvarima vezanim za kćerku.

- Sud je krajem godine donio odluku da je samo Nataša staratelj, a da Luka ima pravo da viđa Katju svakog drugog vikenda. On se nije ni borio da dobije jednako starateljstvo, ali se zato izborio za najminimalniju alimentaciju koja se dodjeljuje socijalnim slučajevima. Luka je prijavio minimalac i sud je prema primanjima odredio da mjesečno mora Nataši da uplati 12.000 dinara - govori dobro obaviješten izvor i dodaje:


- Nataši to nije ni bilo važno, ona je samo željela da joj se dodijeli starateljstvo i da sama odlučuje gdje će joj dijete ići u školu, gdje će da ide kod doktora i najvažnije da sa njom bez problema može da putuje, a da za to ne traži Lukinu dozvolu. Ona je zadovoljna odlukom suda, a taj novac je ne zanima. Odlučila je da sve što on uplati ostavlja na Katjinoj štednoj knjižici.

Kako dalje saznajemo, Luka će kćerku viđati u kontrolisanim uslovima, dok je proces za porodično nasilje i dalje u toku. Tek po okončanju moći će da viđa kćerku u normalnim uslovima.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.