x

Bez F1 utrke u Francuskoj iduće godine

U kalendaru Formule 1 za 2023. godini neće biti utrke u Francuskoj, objavila je F1 u četvrtak što znači da se neće nastaviti ugovor potpisan 2018. za stazu Castellet (Var).

Šef F1 Stefano Domenicali je na konferenciji za novinare izjavio da se pregovori ipak nastavljaju s promotorom za VN Francuske i da bi se utrka mogla vratiti u kalendar u sklopu sustava rotacija s drugim utrkama.

“Razgovori su otvoreni i postoji mogućnost, ne za iduću godinu nego u budućnosti, da se pronađe sustav rotacije koji bi omogućio svima da budu dio kalendara”, pojasnio je.


VN Francuska, kao i VN Belgije i VN Monaca, nije još obnovila partnerstvo s F1 za 2023. godinu.

I dok Belgija i Monaco imaju izglede da budu uključeni u kalendar, Francuska se oprostila od F1, navodi Formula 1 u četvrtak potvrđujući tako Domenicalijevu izjavu danu za “l’Equipe”.


Nakon što se vratila na stazu Paul-Ricard u kalendaru za 2018. godinu, deset godina nakon zadnjeg izdanja Magny-Cours, VN Francuske je šesta utrka Formule s najviše izdanja – čak 62 – od 1950. godine.

Formula, koja ima VN u Saudijskoj Arabiji, zatim u Miamiju sljedeće godine i u Las Vegasu, pokušava “uravnotežiti” svoje utrke organizirane na različitim kontinentima.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.