x

Borna Ćorić: Je li ovo naznaka napada na svjetski vrh?

Borna Ćorić na nevjerovatan je način osvojio Masters 1000 turnir u Cincinnatiju - na turnir je stigao sa zaštićenim rankingom kao 152. tenisač svijeta, a na putu do titule rušio je Musettija, Nadala, Bautistu Aguta, Auger-Aliassimea, Norrieja i Tsitsipasa. Posebno impresivno bilo je serviranje tijekom cijelog turnira.

Ma tko bi rekao da je ovo moguće? Još prošlog tjedna Borna je igrao vrlo skromno – Čilić mu je dozvolio ‘samo‘ pet gemova. Skroman nastup u Montrealu nije dao nagovijestiti da će već sljedećeg tjedna Ćorić ostvariti uspjeh karijere.

Borna Ćorić vratio se u martu na turniru u Indian Wellsu nakon godinu dana izbivanja zbog ozljede ramena. Povratak u formu nije išao po željenom planu – uglavnom je gubio, a igra je bila u skladu s rankingom. Dakle, vrlo skromna.

Prije ranije spomenute ozljede, Borni je servis bio glavni forte. Nakon što se vratio, serviranje nije bilo ni približno dobro. Razumljivo je to ako uzmemo u obzir da je u pitanju bila ozljeda ramena. Mnogi su se pribojavali da je ozljeda ‘uzela maha‘ i da Borna nikad više neće servirati kao prije. A onda se dogodio Cincinnati.


Prosječna brzina Borninih servisa na turniru bila je nevjerojatna 202 km/h. Za usporedbu, prosjek prije ozljede bio je 183 km/h. Kada takvom serviranju dodate odlično kretanje i ubojit bekend, dobijete pobjednika Masters 1000 turnira.

O kvaliteti Ćorićevog tenisa najbolje govori igra, ali i izjava petog tenisača svijeta Stefanosa Tsitsipasa. On je, naime, nastojao izbjegavati duže izmjene što je više moguće svjestan da u takvoj igri nema puno šanse.

“Borna, čestitam ti, nalupao si me po guzici u posljednjih nekoliko mečeva. Nastavi raditi naporno, onako kako ti najbolje znaš. Mnogo puta si se iznova dokazivao na brojnim turnirima i mislim da je ovo nevjerovatan povratak nakon ozljede koju si imao. Čestitam ti na svemu i sad si još jednom dokazao da zaslužuješ biti u vrhu tenisa zajedno s nama“, rekao je Tsitsipas oduševljen predstavom 25-godišnjeg Zagrepčanina.


Borna je još jednom cijelom svijetu pokazao za što je sposoban. I ono najvažnije, sada je siguran da može pobjeđivati svakoga kada igra svoj najbolji tenis.

US Open je već sljedećeg tjedna, a Borna je ovim velebnim uspjehom uletio na listu nositelja. Je li ovo samo izolirani bljesak ili naznaka napada na svjetski vrh vidjet ćemo već u New Yorku.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.