x

Dani Alves

DANI ALVES: NEYMAR JE MORAO POBJEĆI OD MESSIJA, A NISAM GA NAGOVARAO DA DOĐE U PSG

Liga prvaka je Neymaru i meni bio glavni motiv. Svijet pripada hrabrima. Ako niste hrabri, ostat ćete u sjeni, a tamo nitko ne želi biti, kaže Alves

Neymar i Dani Alves

Dani Alves je osvojio brojne trofeje u Sevilli, Barceloni i Juventusu. Njegov transfer u Manchester City bio je praktički gotova stvar, ali je na kraju ipak odlučio potpisati za PSG. U intervjuu za Fifu objasnio je svoje razloga dolaska u Pariz te otkrio ambicije ove sezone.

"Najvažnije mi je da je ponuda koju imam dovoljno izazovna. Ne volim kada se osjećam preugodno, treba mi nešto da me stalno 'gura'. PSG želi osvojiti Ligu prvaka i tu sam da im pomognem. Sama pomisao da mogu ispisati povijest s ovim klubom me uzbuđuje. Mnogi misle da sam došao zbog novca, no to nije istina jer sam imao i drugih izdašnih ponuda. U Barcelonu sam također došao kada su se nalazili u razdoblju tranzicije. Želim takvo što iskusiti ponovno."

Neymar je svakako znak izrazito visokih ambicija kluba, a Alves je otkrio da ovog puta nije imao nikakav utjecaj na njegov dolazak:

"Kada je potpisivao za Barcu, bio sam uključen u transfer. Pričao sam mu o gradu i klubu te svemu dobrome što sam iskusio u Barci. Ovog puta nisam gotovo ništa imao s time. U jednom trenutku se dvojio, a ja sam mu samo rekao da prati svoje srce i da bude sretan."

"Smatram da je uz Messija najutjecajniji igrač na svijetu. Mislim da je morao malo izaći iz njegove sjene. Naravno da je čast igrati s nekime kao što je Messi, ali onda se uvijek zapitate jesam li ja možda malo bolji. Lakše će mu biti osvojiti neke stvari ako je udaljeniji od Messija. Sada Neymar mora pratiti svoj put i napredovati."

Alves je komentirao i šanse PSG-a u Ligi prvaka koji je konačni cilj katarskih vlasnika.

"O tome Neymar i ja puno razmišljamo. O tome smo razmišljali kada smo potpisivali za ovaj klub. To nas uzbuđuje. Svijet pripada hrabrima. Ako niste hrabri, ostat ćete u sjeni, a tamo nitko ne želi biti."

"Da biste osvojili Ligu prvaka, morate imati sjajnu momčad. Velika imena nisu dovoljna. Naš uspjeh će ovisiti upravo o timskom duhu."

Nakon Lige prvaka za Danija Alvesa i Neymara dolazi Svjetsko prvenstvo.

"Nebitno je s kim igramo. To je natjecanje u kojem morate pobijediti najbolje. Da smo dobili nekog poput Španjolske, ne bismo pobjegli. Još nitko nije postao svjetski prvak, a da je pobijedio samo slabe momčadi", završio je Alves.


Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.