x

Evropska liga

Dinamo će nakon 49 godina "prezimiti" u Evropi, Arsenalov remi u sjeni Welbeckove povrede

Nogometaši Dinama pobijedili su na Maksimiru u okviru 4. kola Evropske lige ekipu Trnave rezultatom 3:1.

Dinamo je tako osigurao nastup u nokaut fazi, što je prvi put da će zagrebačka ekipa prezimiti u Evropi nakon 1970. godine. S druge strane, Trnava ima šansu da u posljednja dva kola stigne Fenerbahče i pokuša plasirati se u narednu fazu ovog takmičenja.

Bh. reprezentativac Amer Gojak doveo je Dinamo u vodstvo sredinom prvog poluvremena. Nakon dodavanja Gavranovića, Gojak se odlično snašao u šesnaestercu i pospremio loptu u mrežu iza nemoćnog golmana.


Devet minuta prije odlaska na odmor Kadlec je postigao autogol pa je 2:0 bio rezultat prvog poluvremena. Nadu za Trnavu donio je Chanturishvili u 63. minuti, ali pitanje pobjednika riješio je Oršić deset minuta prije kraja meča postigavši pogodak za konačnih 3:1.

Osim Gojaka, u dresu pobjedničke ekipe 90 minuta odigrao je i potencijalni bh. reprezentativac Izet Hajrović, a vrijedi istaći da je utakmica odigrana u gotovo nemogućim uvjetima zbog slabe vidljivosti zbog guste magle.


Arsenal i Sporting su na Emiratesu odigrali meč bez pogodaka pa će ove dvije ekipe ovjeru plasmana u narednu fazu tražiti u narednom kolu Evropske lige. 

Topnici su bili bolji protivnik čitavim tokom susreta, stvorili su veliki broj prilika, ali se mreže nisu tresle. Ovu utakmicu obilježila je i teška povreda Dannyja Welbecka, koji je prilikom jednog skoka nezgodno pao na svoj zglob pa je na nosilima napustio teren.


Povremeni bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je posljednjih pola sata nakon što je u igru ušao umjesto Jenkinsona.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti pobjedu Bayera protiv Zuricha (1:0) i remije Betisa i Milana (1:1) te Bordeauxa i Zenita (1:1).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.