x

TRANSFER BOMBA

Saudijci ne staju, nova meta je Salah: Egipćanin pristao na platu veću od Ronaldove, čeka se Liverpul

Jednu od ključnih uloga u ubjeđivanju Salaha da se preseli u Al Itihad je odigrao Karim Benzema, navodi Domingez


Saudijci spremaju još jedan megatransfer. Al Itihad će uraditi sve što je u njihovoj mogućnosti da bi doveli superzvijezdu Mohameda Salaha u svoje redove.

Kako navodi insajder Aron Domingez (Aaron Dominguez), Salah je prihvatio ponudu tima iz Džede, ali i dalje se vode pregovori Al Itihada i velikana s „Anfielda“.

Saudijci navodno nude Egipćaninu platu veću i od one koju ima Kristijano Ronaldo (Cristiano), a koja iznosi 200 miliona godišnje.

Domingez navodi da je jednu od ključnih uloga u ubjeđivanju Salaha da se preseli u Al Itihad odigrao Karim Benzema, nekadašnji napadač madridskog Reala, koji je također u ovom transfer roku pojačao žuto-crne.

Al Itihad je dosad kompletirao neke fenomenalne transfere – klub su, pored Benzeme, pojačali Fabinjo (Fabinho) i Ngolo Kante (N'Golo). Sada postaje i jasnije to što su otjerali Portugalca Žotu (Jota) iz kluba. Ipak, sada im je meta mnogo veća zvijezda.

Salah je član Liverpula od 2017. godine, kada ga je u tim doveo Jirgen Klop (Jurgen Klopp) iz Rome. On ima još dvije godine na ugovoru s Liverpulom i teško da će ga se „Redsi“ tako lako odreći, ali novac nije problem za bogate Saudijce, barem su to do sad dokazali.


Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.