x

Domaće krofne po bakinom receptu

Izmamite svojim mališanima osmijeh brzo i lako! Priprema ove verzije tradicionalne domaće poslastice ne zahtijeva isuviše vremena, a obradovaće čitavu porodicu...

Sastojci:

750 g brašna

1 dl ulja

4 kašike šećera

jaje

žumance

1/2 l mlijeka

svež kvasac, 40 g

malo soli

prah šećer

kesica vanilin šećera

ulje za prženje


Priprema

1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

2. Dok raste, umutite jaja s ostatkom mlijeka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.

3. Ostavite tijesto na toplom da dvostruko naraste pa premjesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer. Po želji, špricem nafilujte džemom ili slatkim kremom.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.