Domaće krofne po bakinom receptu
Izmamite svojim mališanima osmijeh brzo i lako! Priprema ove verzije tradicionalne domaće poslastice ne zahtijeva isuviše vremena, a obradovaće čitavu porodicu...
Sastojci:
750 g brašna
1 dl ulja
4 kašike šećera
jaje
žumance
1/2 l mlijeka
svež kvasac, 40 g
malo soli
prah šećer
kesica vanilin šećera
ulje za prženje
Priprema
1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.
2. Dok raste, umutite jaja s ostatkom mlijeka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.
3. Ostavite tijesto na toplom da dvostruko naraste pa premjesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer. Po želji, špricem nafilujte džemom ili slatkim kremom.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.