x

Zenica

Duvački orkestar Zenica priredio pop rock koncert za sve generacije!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Pred izrazito popunjenom salom Hrvatskog doma “Kralj Tomislav” u Zenici je upriličen koncert pop i rock muzike za sve generacije, a u izvedbi zeničkog Duvačkog orkestra.

Interpretacije poznatih numera, svjetskih izvođača u aranžmanima za duvački orkestar, uveseljavale su brojne Zeničane, koji svoje oduševljenje, onim što su mogli čuti, nisu skrivali.

“Večerašnji koncert ovog neobičnog aranžmana po prvi put je izveden u našem gradu. Posjetioci su mogli uživati u zvucima poznatih umjetnika, poput, svima dobro poznatih, Adele, James Brown-a, hard rock sastava Guns N’ Roses, i mnogih drugih”, kazao je za portal Zenicainfo.ba Nedim Telalović, dirigent Duvačkog orkestra. 


Nakon zeničkog Duvačkog orkestra, pred publikom je svoje umijeće pokazao i mladi lokalni DJ, Refik Telalović, poznatiji kao DJ Refco.

S obzirom na to da se Duvački orkestar, koji broji oko dvadeset i pet članova, finansira sopstvenim novčanim sredstvima, sav prihod od večerašnjih kupljenih ulaznica, prema riječima dirigenta, usmjerit će se na kupovinu, odnosno obnovu njihovih muzičkih instrumenata. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.