x

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Francuska teškom mukom slavila protiv Grčke: Mbape iz penala donio pobjedu Trikolorima

Apsolutni tragičar reprezentacije Grčke bio je defanzivac Mavropanos koji je skrivio jedanaesterac, a nekoliko minuta kasnije dobio direktan crveni


Fudbalska reprezentacija Francuske teškom mukom je slavila protiv reprezentacije Grčke u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmica je završila 1:0.

Grci su došli na "Stade de France" željni da osvoje barem bod na teškom gostovanju i sebi olakšaju nastavak kvalifikacija.

Francuzi su se mučili u prvih 45 minuta, ali im je priliku za pobjedu poklonio defanzivac Grčke Konstatinos Mavropanos. Mavropanos je u 50. minuti neoprezno, u skoku nogom udario Antoana Grizmana (Antoine Griezmann) i tako skrivio jedanaesterac.

Tu priliku u gol i pobjedu za Trikolore pretvorio je kapiten Kilijan Mbape (Kylian Mbappe).

Do kraja utakmice, u apsolutnog tragičara se pretvorio Mavropanos kada je dobio direktan crveni karton u 70. minuti, a zbog svega utakmica je produžena nevjerovatnih 14 minuta.

Francuska je poslije pobjede povećala prednost, pošto sada imaju 12 bodova, za razliku od njihovog večerašnjeg protivnika Grčke koja je ostala na 6 iz tri utakmice. Prate ih Irska sa 3 iz tri, odnosno Nizozemska sa 3 boda iz dvije utakmice. Posljednji je Gibraltar koji je bez bodova u ovom ciklusu kvalifikacija.


Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.