x

Vrijedi isprobati

Grčka piletina punjena tikvicama, paradajzom i feta sirom

Zdravstvene dobrobiti piletine su mnogobrojne, a još ako jedete isključivo bijelo meso dobro je znati da je puno proteina, a sadrži jako malo kalorija, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje idealne tjelesne težine.

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika limunovog soka

1 kašičica nasjeckanog kopra

1 kašičica narezanog peršuna

1 manja glavica crvenog luka, nasjeckana

2 čehna bijelog luka, nasjeckati

so, biber

1 paradajz narezan na tanke kriške

2 veća komada pilećih prsa bez kože

1 tikvica, oguljena i narezana na kolutove

2 limuna, narezana na kolutove

1 šoljica namrvljenog feta sira

1 šoljica namrvljene mozzarelle

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, uzmite pileća prsa i zarežite svako nekoliko puta kako bi mogli puniti.

U posudi pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna, kopar, peršun i bijeli luk.

Prelijte preko piletine, začinite biberom i solju.

Prsa napunite tikvicom, paradajzom, limunom i lukom

Posipajte mozzarellom i fetom.

Pecite u pećnici otprilike 25 minuta.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.