Vrijedi isprobati
Grčka piletina punjena tikvicama, paradajzom i feta sirom
Zdravstvene dobrobiti piletine su mnogobrojne, a još ako jedete isključivo bijelo meso dobro je znati da je puno proteina, a sadrži jako malo kalorija, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje idealne tjelesne težine.
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
1 kašičica nasjeckanog kopra
1 kašičica narezanog peršuna
1 manja glavica crvenog luka, nasjeckana
2 čehna bijelog luka, nasjeckati
so, biber
1 paradajz narezan na tanke kriške
2 veća komada pilećih prsa bez kože
1 tikvica, oguljena i narezana na kolutove
2 limuna, narezana na kolutove
1 šoljica namrvljenog feta sira
1 šoljica namrvljene mozzarelle
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, uzmite pileća prsa i zarežite svako nekoliko puta kako bi mogli puniti.
U posudi pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna, kopar, peršun i bijeli luk.
Prelijte preko piletine, začinite biberom i solju.
Prsa napunite tikvicom, paradajzom, limunom i lukom
Posipajte mozzarellom i fetom.
Pecite u pećnici otprilike 25 minuta.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.