x

NIJE AJVAR

Odličan namaz od paprike roge

Nema kuhanja i miješanja

Sezona je paprike pa je idealno vrijeme za eksperimentiranje i isprobavanje novih jela od ovog popularnog povrća.

Paprika roga, zanimljivo je, ima veću količinu vitamina C nego, primjerice, limun i narandža. Ona je posebno popularna kao salata, ali i kao sastojak vječnog klasika – ajvara, piše Coolinarika.

Kuhanje ajvara ipak zahtijeva malo više vremena, a mi vam donosimo puno bržu alternativu.

Sastojci za dvije osobe

1 komad pečene roga paprike

10-15 listića bosiljka

1 velika žlica senfa

1 komad čili papričice

2 velike žlice maslinovog ulja

so

Pripremanje

Papriku oprati i ispeći na roštilju ili u pećnici. Ostaviti da se ohladi pa očistiti od kožice i sjemenki.

Čili papirčicu također oprati, prerezati i odstraniti sjemenke. Treba naglasiti da je ovaj dio recepta opcionalan.

Listiće bosiljka operite i posušite paprinm ubrusom.

U blender stavite očišćenu roga papriku, listiće bosiljka, čili papričicu, senf. Izblendajte!

Dodajte maslinovo ulje, papar i so. Ponovno izblendajte.

Gotovo!

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.