x

Grupe G i H: Bešiktaš eliminisao RB Leipzig, Real slavio u golijadi protiv Borussije!

Kompletirana je grupna faza Lige prvaka, a u grupi G Bešiktaš je pobjedom eliminisao RB Leipzig (0:1), tako da je uz njih dalje prošao Porto, dok su u grupi H sjajan meč odigrali Real i Borussia Dortmund (3:2).

 

Grupa G

 

RB Leipzig – Bešiktaš 0:1

 

RB Leipzig i Bešiktaš su remizirali (1:1). Willi Orban je skrivio jedanaesterac u desetoj minuti, a isto je iskoristio Alvaro Negredo za 0:1. Timo Werner je zatresao mrežu gostiju u 21. minuti, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

 

Njemački tim je imao više prilika u drugom dijelu utakmice, a u 65. minuti poništen im je još jedan gol zbog ofsajda, koji je postigao Jean-Kevin Augustin. Stefan Ilsanker je u 82. minuti dobio crveni karton, tako da su domaći ostali s igračem maje.

 

Naby Keita je pogodio za 1:1 u 87. minuti, međutim samo tri minute poslije Anderson Talisca donio je pobjedu Bešiktašu i tako je turski klub eliminisao RB Leipzig, koji će takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi.

 

 

Porto – Monaco 4:2

 

Porto je došao do pobjede protiv Monaca (5:2), koja im je donijela plasman u nokaut fazu Lige prvaka. Vincent Aboubakar je postigao golove u 9. i 33. minuti za 2:0, a onda su u 38. minuti oba kluba ostala s igračem manje. Crvene kartone su dobili Felipe i Ghezzal.

 

Brahimi je u 45. minuti povosio na 3:0. Glik je smanjio u 61. iz penala na 3:1, da bi samo pet minuta poslije novi gol za domaće postigao Telles. Falcao je pogodio za 4:2 u 78. minuti, a u 88. Soares za konačnih 5:2.

 

Grupa H

 

Real Madrid – Borussia Dortmund 3:2

 

Sjajan meč odigrali u Real Madrid i Borussia Dortmund na Santiago Bernabeu (3:2). Mayoral je pogodio za vodstvo Kraljevskog kluba u osmoj minuti, da bi Ronaldo udvostručio prednost u 12.

 

Milioneri su uspjeli doći do izjednačenja golovima Aubameyanga u 43. i 49. minuti, međutim španski klub ostvario je pobjedu, a pogodak za 3:2 postigao je Lucas u 81. minuti.

 

Tottenham – APOEL 3:0

 

Tottenham je savladao APOEL (3:0), te je tako londonski klub potvrdio prvo mjesto u grupi. Pogotke za Spurse postigli su Llorente u 20., Son Heung-Min u 37. i N`Koudou u 80. minuti.-

scsport.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.