x

ŠPANAC ISKREN

Gvardiola nakon osvajanja Lige prvaka: Neću biti Sitijev Ferguson

Pep Gvardiola ima ugovor s Građanima do 2025. godine i male su šanse da će ga produžiti


Pep Gvardiola (Guardiola) 10. juna je uspio osvojiti svoju treću Ligu prvaka, a prvu kao menadžer Mančester sitija. Nakon uspješne sezone, španski stručnjak je odlučio otići na odmor u Barcelonu.

On se tokom vikenda pojavio i na košarkaškom "El Klasiku" koji je završio u korist katalonske ekipe, a zbog toga nije bio u mogućnosti da gleda finale Liga nacija između Španije i Hrvatske.

Gvardiola je na odmoru, ali je odvojio vrijeme za "Radio Catalunya".

- Neću biti Sitijev Ferguson i biti u klubu 25 ili 28 godina - kazao je Gvardiola, dodavši da se fudbal u Španiji shvata mnogo intenzivnije nego u Engleskoj.

Gvardiola je nastavio u istom tonu i nakon toga.


- Kad se igra utakmica, to je jedno, ali tokom sedmice u Mančesteru ne vidite niti jednog novinara. Svaki dan je mnogo mirniji od onih u Španiji. Opuštenije je sve - rekao je Pep pa je dodao da su kritike sastavni dio posla kojim se bavi:

- Pokušao sam se ne uznemiravati previše, ali one su neizbježne. Moramo to prihvatiti. Ne želiš ih li prihvatiti, morat ćeš za život raditi naporno poput mog oca - dodao je Gvardiola.

Španski stručnjak ima ugovor do 2025. godine s Mančester sitijem, a postoje informacije da je malo vjerovatno da će produžiti saradnju nakon isteka tog ugovora.

Naredne sezone će Siti imati težak zadatak da odbrani tripletu, a prije toga ih očekuje ljeto puno obaveza, najviše u igračkom kadru.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.