Sarajevo
Hljeb od orašastih plodova
Pecite 20 minuta na 180 stepeni, okrenite štruce pa ih pecite još 20 minuta.
Orahe grubo nasjeckajte. U većoj posudi pomiješajte 225 g mljevenih i 250 g grubo sjeckanih oraha te po četiri kašike chia sjemenki i mljevenog lana. U drugoj posudi pomiješajte 40 g rastopljenog maslaca, 350 ml mlake vode, prstohvat soli i kašiku agavinog sirupa.
Sve promiješajte te dodajte u posudu sa suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete jednoličnu gustu smjesu. Ako je smjesa pregusta, dodajte još mlake vode. Od smjese oblikujte duguljastu štrucu ili nekoliko manjih štruca. Pecite 20 minuta na 180 stepeni, okrenite štruce pa ih pecite još 20 minuta.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.