x

Norvežanin na prekretnici

Izbor se sužava: Zatvorena su još jedna vrata Erlingu Haalandu

Na ljeto ćemo sigurno svjedočiti transferu Erlinga Haalanda koji će napustiti Borussiju Dortmund.

S njegovim imenom povezivali su se mnogi klubovi, a najviše Real Madrid, Barcelona i Manchester City.

Prema pisanju 'Daily Stara', iako mu je želja bila dolazak u Real Madrid, Kraljevi se povlače iz utrke za njegov potpis.


Britanski tabloid potvrđuje da će u glavnom gradu Španije svoje napore usmjeriti na dobivanje Kyliana Mbappéa kojem ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone, a Norvežanina to ostavlja po strani.

U ovim novinama već su objasnili da bi namjera Real Madrida bila čekati do 2023. godine, kako bi se tada mogli uključiti u borbu za napadača. Naravno, to bi bilo prekasno, budući da će Barcelona i ekipe Premier lige Engleske krenuti za potpisivanje Erlinga već ovog ljeta.


Sjajni napadač je ove sezone za Milionere odigrao 20 utakmica i postigao čak 23 gola uz šest asistencija u svim takmičenjima. Ukupno je Norvežanin za trenutno drugoplasirani tim Bundeslige odigrao 77 utakmica i postigao 78 golova uz 21 asistenciju.

Podsjetimo da je karijeru počeo u norveškom Bryneu iz kojeg odlazi u Molde. U januaru 2019. godine pojačao je Red Bull Salzburg, gdje je "eksplodirao" i za godinu dana prešao u redove Borussije.

Za reprezentaciju Norveške je na 15 nastupa ovaj 21-godišnjak postigao 12 golova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.