x

I TO SE DOGAĐA

Je li ovo najveća greška u historiji NBA lige

Da li je aktuelnim prvacima poklonjen koš


Bijes i ogorčenje u Dalasu izazvao je koš koji im je u tijesnom i jako važnom porazu 127:125 postigao Golden Stejt. Tako su aktuelni prvaci stekli bitnu prednost pred Dalasom u borbi za doigravanje na Zapadu.

Golden Stejt je ovom pobjedom stekao prednost u međusobnim utakmicama protiv Dalasa (2:1) te je sa skorom 38-36 šesti u borbi za play-off, dok je Dallas pao ispod 50 posto te je s 36-37 deveti i visi mu i baraž za doigravanje.

Zato je koš koji im je Golden Stejt postigao u trećoj četvrtini zakucavanjem Kevona Lunija (Looney) na nebranjeni koš, u situaciji pet na nula, izludio Dalas.

Igrači i trener Džejson Kid (Jason Kidd) žestoko su protestirali, ali su priznata dva dvojbena poena, što je upravo razlika kojom su na kraju pobijedili.

- Sudije su označile da je lopta za Mavse. Spiker je to objavio. Onda je bio time-out. Tokom time-outa sudije su promijenile odluku, a nama nisu rekli. Vidjeli su da se postavljamo kao da je naša lopta, a onda su samo dali loptu njima a da nama nisu ništa rekli. Ludo je što je na kraju to bilo bitno u utakmici na dva razlike. Možda i sudijska najgora odluka u historiji NBA. Samo su nam trebali reći, a nisu, objasnio je vlasnik Dalasa Mark KUban (Cuban) i najavio službenu žalbu NBA ligi.

Žalba vjerovatno neće donijeti ništa, a oglasile su se i sudije. Oni tvrde da su prije time-outa, pokazali da je nakon pauze lopta za Golden Stejt.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.