x

NIJE OPTEREĆEN

Jokić o MVP nagradi: Radije bih da me pamte kao NBA prvaka i dobrog saigrača

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić kaže da ne razmišlja o novoj MVP nagradi za najkorisnijeg igrača NBA lige i da bi puno više volio da ga javnost pamti kao šampiona i dobrog timskog igrača.

Denver je sinoć slavio protiv Los Angeles Clippersa rezultatom 127:115, a ovaj igrač iz Srbije meč je završio sa 30 ubačenih poena i 14 skokova. Kaže kako su se on i njegovi saigrači morali dobro namučiti da dođu do pobjede i da su svi morali odigrati vrhunsku utakmicu.

"Nedostaje nam nekoliko igrača... Bilo je borbe s obje strane, ali smo igrali jedni za druge. Morali smo pružiti vrhunsku partiju kako bismo pobijedili i to smo na kraju uradili. Sretan sam", rekao je Jokić pa nastavio:


"Svi se trude, a ja volim dodavati loptu. Tako sam uvijek igrao košarku, a trener mi stalno govori da kada napraviš jednu asistenciju, onda usrećiš dvije osobe, za razliku od datog poena kada usrećiš samo jednu."

Jokić je prošle godine dobio MVP priznanje za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone, a i ove godine će konkurisati za ovo vrijedno priznanje. Ipak, kaže da bi ipak volio da ga ljudi pamte kao šampiona i dobrog saigrača.


"Da budem iskren, ne razmišljam o MVP nagradi. To je individualna nagrada. Neki će me pamtiti po tome, ali ja bih radije volio da budem upamćen kao neko ko je bio šampion i dobar timski igrač", kaže Jokić.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.