x

Tek se oporavio

Kahn zabrinut zbog Neuera: Nemoguće je i nezamislivo da može pružiti dobre partije na SP-u

Legendarni njemački golman Oliver Kahn smatra da je nezamislivo i nemoguće da golman Bayerna Manuer Neuer nakon osam mjeseci pauze pruži dobru partiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Jedan od najboljih golmana svijeta povrijedio je stopalo u septembru prošle godine, a tek se protiv Frankfurta u finalu Kupa Njemačke vratio u ekipu i finalni meč pregledao je s klupe za rezervne igrače.


Kahn smatra da Neuer sigurno nije spreman za igru i da je veliki rizik pozvati ga, a nakon toga i staviti na gol na tako velikom takmičenju. 


"Da bi mogao dati konačno mišljenje o pozivu Neuera na Svjetsko prvenstvo, morao bih da ga vidim na treningu. Ali, nemoguće je i nezamislivo da može pružiti dobre partije", rekao je Kahn, pa nastavio:


"Zbog njegovih zasluga iz prošlosti on ima povjerenje i Low je donio ispravnu odluku da ga povede na pripreme i vidi u kakvoj je formi. Čak iako odigra dvije prijateljske utakmice, i za njega i za sve ostale je veliki rizik i mislim da i sam mora da se zapita da li je dobro da igra na Svjetskom prvenstvu nakon osam mjeseci pauze. Bit će to teška odluka", dodao je legendarni golman.


Za kraj, on je rekao da se golman Barcelone Ter Stegen već dokazao i da se ne bi brinuo ukoliko bi on bio prvi golman na Mundijalu.


"Uspio je da se nametne u Barceloni. Samo po sebi to je veliki uspjeh. U reprezentaciji je imao težak put koji je započeo nizom grešaka, a to samo znači da u to vrijeme nije imao dovoljno samopouzdanja. Na Kupu konfederacija smo vidjeli da se to promijenilo, igrao je stabilno sa iskustvom koje je stekao u međuvremenu i to znači da je sada na vrhuncu i da ga igrači prihvataju kao takvog. Sada je on potpuno drugi golman u odnosu na početak reprezentativne karijere i ne bih se uopšte brinuo ako bi on stajao na golu u Rusiji", završio je Kahn.

Njemačka se nalazi u grupi F zajedno sa Južnom Korejom, Meksikom i Švedskom.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.