x

Kako napraviti domaći sladoled

Ne samo da ćete ga s lakoćom pripremiti kod kuće, već će vas ugodno iznenaditi i okus kakav se ne nudi u prodavnicama. Vrlo je lagan, kremast i osvježavajući.

Potrebni sastojci:

300 ml slatkog vrhnja

1 kašika usitnjene metvice

60 g šećera u prahu

2 vanilin šećera

2 kašike naribane limunove kore

60 ml limunovog soka

400 ml tečnog jogurta

Način pripreme:

Slatko vrhnje umutite, ali ne do kraja. Dodajte metvicu, šećer u prahu, vanilin šećer, limunovu koricu i limunov sok. Sve lagano izmiješajte, pa dodajte jogurt.

Sladolednu smjesu izlijte u odgovarajuću posudu za duboko zamrzavanje i ostavite je u zamrzivaču preko noći.

Posluživanje

Grabilicom za sladoled ili kašikom vadite sladoled i poslužite ga s voćnim prelivom po želji.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.