x

Kako transformirati svoju make-up rutinu iz zimske u trendy proljetnu?

OK, sada kada smo sigurni da su pred nama samo topliji proljetni dani, možemo se za ovu godinu pozdraviti sa zimom. To znači zamjenu garderobe u ormaru, ali i promjene u rutini kako njegujemo kožu, kako se šminkamo, koje boje biramo na noktima…

Proljeće je vrijeme kada se sve budi i rađa, dani su sunčaniji – pa sve to nekako prati i make-up. Boje koje nanosimo su življe (jarke i pastelne), više je sjaja i šljokica… Pozdravite se s tamnim bojama i prigrlite vedriji make-up u toplijim tonovima.

Evo kako ovog proljeća transformisati svoju make-up rutinu…

#1 Podloga je prozračnija

Proljeće je vrijeme kada morate dati koži da diše. Sklonite guste i teške tekuće pudere i radije se odlučite za srednju ili laganu prekrivenost. Koža će vam biti zahvalna – no nemojte zaboraviti na zaštitni faktor ispod pudera!


#2 Breskvaste usne

Tamnije ruževe u smeđim i ljubičastim tonovima zamijenite sa življim bojama – boja breskve ili koralna su posebno poželjne u 2018. Isto tako nemojte bježati od sjajila koja će biti veoma popularna.


#3 Manje konture, in je rumenilo

Sve više i više trend oštrih kontura prepušta mjesto nježnijem oblikovanju lica. Umjesto raznih proizvoda za konturisanje ovog proljeća koristite samo malo bronzera i rumenila – posebno rumenila u boji breskve.


#4 Sjenilo u bojama

Pozdravite se i s teškim smokey eye make-up lookom u tamnijim bojama (osim u specijalnim večernjim prilikama) – i počnite koristiti toplije tonove kako biste postigli zavodljiv look. Ako volite smokey eye – koristite smeđe, taupe i zlatne nijanse. Za dnevni look koristite više boje na kapcima – narandžaste, ružičaste, pa čak i žute, zelene i plave boje idealne su za proljetne dane.


#5 Olovka i tuš u vedrim bojama

Olovka i tuš ne moraju biti samo u ljubičastoj nijansi – nosi se i tirkizna, plava, žuta, crvena…

#6 Sjenilo u ljubičastoj i boji fuksije

Ultraviolet je boja 2018. godine pa ne čudi što će se to odnositi i na make-up. Ova boja posebno je efektna kao naglasak na kapcima – na primjer, nanesite u kombinaciji sam smeđom bojom – samo uz liniju donjih trepavica. Ili kao tuš. Isto vrijedi i za boju fuksije koja će također biti veoma popularna.


#7 Sijajte

Sjajne će biti usne, a sjaj se nosi i na obrazima (pa čak i glossy sjenila na kapcima). Odaberite highlighter koji odgovara vašoj puti, hladnijeg ili toplijeg podtona – i blistajte se pod sunčevim zrakama!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.