x

OTIŠAO NAKON PET GODINA

Manćini okrivio Fudbalski savez Italije za svoj odlazak: "Da su htjeli, mogli su me zadržati"

Italijanski stručnjak je kazao da ponuda Saudijske Arabije nema nikakve veze s njegovom odlukom

Roberto Manćini (Mancini), stručnjak koji je naprasno napustio klupu Italije, uvjeravao je tamošnje novinare da neće preuzeti reprezentaciju Saudijske Arabije, te da novac nije razlog njegove odluke.

- Za mene je Italija uvijek bila prioritet. Nakon toliko godina na ovoj poziciji, dobivam razne prijedloge koje ću proučiti sljedećih sedmica, ali trenutno nema ništa konkretno. Dakle, Saudijska Arabija nema nikakve veze s tim – rekao je Manćini italijanskim medijima.

Prema italijanskim i saudijskim medijima, Saudijska Arabija je Manćiniju ponudila trogodišnji ugovor i godišnju zaradu od 25 miliona eura za preuzimanje reprezentacije. Saudijci su bez selektora otkad je Francuz Herv Renar (Herve Renard) napustio klupu.

„Corriere Dello Sport“ također navodi da je Manćini, evropski prvak s Italijom 2021. godine i autor rekordnog niza od 37 utakmica bez poraza, također blizu preuzimanja reprezentacije Meksika.

Kako bi objasnio svoju odluku, Manćini upire prstom u Fudbalski savez Italije (FIGC) koji optužuje za nepovjerenje i promjenu kadra, posebno odlaskom njegovih pomoćnika.


- Mjesecima sam razmišljao o tome i bilo je vrijeme da odem jer kad se neke stvari, neke situacije, mijenjaju iznutra bez mene, to znači da idemo prema kraju – objasnio je Manćini i nastavio.

- Po meni više nismo bili na istoj valnoj dužini s upravom FIGC-a, uvijek je bolje predvidjeti prije nego što se dogodi nešto ozbiljnije. To je odluka koju sam donio s velikom tugom jer mi je stalo do „Azura“. Da su me htjeli zadržati, mogli su. Jesam li trebao otići prije? Vjerovatno – rekao je bivši trener Intera i Mančester sitija.

FIGC već razmišlja o zamjeni za Roberta Manćinija. Glavni kandidati su Antonio Konte, koji je već vodio selekciju Italije između 2014. i 2016. godine, te Lućiano Spaleti (Luciano Spalletti), prvak Serije A s Napolijem.

Spaleti je napustio Napolitance u junu, ali još ima ugovor s njima, koji su ga spremni pustiti uz odštetu od tri miliona eura.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.