x

MAYA BEROVIĆ: ``Vjerujem da postoji estradna prostitucija!``

Smiješne su priče da je moj vjerenik Alen platio da pobjedim na Pinkovom festivalu! Pa, jesam li pobijedila?!

Jedna od rijetkih, koja je izabrala onaj teži put za gradnju karijere, bez skandala i golišavih fotografija, ne pristajući na sve, po svaku cijenu, svakako je Maya Berović. Ova pjevačica sada ima duplo više razloga za osmijeh na licu jer niko ne može da kaže da je svoju karijeru gradila na ružan i provokativan način, preko nečijih leđa i ništa nije dobila preko noći.

Ka vrhu naše estrade, penjala se postepeno, stepenik po stepenik, ubijeđena da će samo tako njena karijera biti uspješna i dugotrajna i da neće biti zaboravljena preko noći, što je uglavnom običaj sa ljudima koji se odluče za ovaj kraći put. O tome, novim pjesmama, planovima i o njenom privatnom životu, o kojem Maya vrlo škrto priča, razgovarali smo sa njom jednog sunčanog popodneva. 

 Kako to da si uspjela da izbjegneš skandale, na koje većina tvojih kolega, a posebno koleginica pristaje? 

- Vrlo mlada sam ušla ovaj posao, ali sam uvijek znala šta hoću i želim. Uvijek sam se povodila onom „Što je brzo, to je kuso``, što se pokazalo na mnogo primjera na našoj estradi. Nisam željela da pristanem na ono što ne želim. Nisam htjela da „pljujem`` i prozivam bilo koju koleginicu ili kolegu, da pričam loše o njima, ne bi li dobila veći dio u novinama ili naslovnu stranu, niti sam htjela da se skinem i pokažem više nego što bih htjela. Nikako nisam željela da se moja porodica ili za nekoliko godina moja djece, stide zbog nekih provokativnih fotografija. Pored toga, nisam imala ni šta da krijem jer sam uvijek i pre nego što sam postala poznala pazila šta radim, kako se ponašam i pričam. 

 Jesi li imala nekih neprimjerenih ponuda? 

- Naravno! Na početku karijere je bilo svakakvih ponuda. Od toga da izmišljamo skandale, do toga da se provokativno slikam, ne bili postala brzo popularna, ali kao što vidite, odoljela sam svemu. Sada sam jako ponosno zbog toga. Pokazala sam da se i na fin i kulturan način može napraviti zavidna karijera. 

U posljednje vrijeme se dosta priča o estradnoj prostituciji. Kakvo je tvoje viđenje toga? 

- Gdje ima vatre ima i dima. Svi pričaju o tome. Vjerujem da postoji, ali ja to nisam vidjela i ne bih mnogo komentarisala na tu temu. 

 Ti si nekako potpuno van estrade. Čak se ni sa kolegama ne družiš? 

- Moj svijet je nešto potpuno drugačije. Moji prijatelji nemaju nikakve veze sa mojim poslom i bave se posve drugim stvarima. Sve kolege poštujem i sa svima sam u dobrim odnosima. 

Jesi li osjetila nekad ljubomoru od strane nekih koleginica? 

- Nema razloga za ljubomoru. Na našoj sceni ima dovoljno mjesta za sve nas. Nisam ljubomorna ni na koga. Da li je neko na mene, ne znam. Nisam za sada ništa primijetila. 

 A koleginica Saška Janković koja te je prozivala na društvenim mrežama pred Pinkov festival? 

- Pa dobro, ona nije bila ljubomorna na mene. Ona ustvari nije znala ko sam ja. Međutim, vrlo zanimljiva situacija se desila tada jer ja i da sam htjela, nisam imala vremena da reagujem, s obzirom na to da su joj moji obožavaoci vrlo jasno stavili do znanja neke stvari. 

Zanimljivo je da se tada desio presedan. Do tada se nije desilo da neko na Tviteru brani nekog ko se bavi folk muzikom, kojem si ti, na neki način bliža!? 

- Da, Tviter je gorio i svi čitani portali su to prenijeli. To samo govori da imam zaista pravu armiji fanova. Do tada ni nisam bila svjesna koliko ljudi me podržava i cijeni to što radim. Iskreno i od srca im hvala na tome. Trudit ću se da im vratim istom mjerom. Dobrim i kvalitetnim pjesmama i još boljim nastupima uživo. 

 Kad smo već kod tog festivala, ne mogu, a da te ne pitam da li su te pogodile priče da je tvoj vjerenik Alen platio tvoju pobjedu na tom festivalu? 

- Pa jesam li pobijedila? 

 Jasno je da nisi, ali da li su te pogodile te priče? 

- Vidi ovako, od kako sam se pojavila na estradi, stalno me nešto prozivaju. Te plaćeno mi je ovo, te plaćeno mi je ono. Ako niste znali, Alen inače plaća i mojim obožavaocima da me vole i dolaze na moje nastupe, pa su zato na svim mojim nastupima klubovi puni! Pa mislim, stvarno smiješno. Najiskrenije, nisu me pogodile te priče. Svjesna sam da je to vjerovatno plasirao neko kome je smetalo to što su me mediji okarakterisali kao favorita, jer je pjesma „Alkohol`` za kratko vrijeme postala veliki hit. Nekoliko dana poslije prvog emitovanja pjesme, publika je na mom nastupu pjevala od riječi do riječi. Po tome sam nepogriješivo znala da imam hit. Sam ulazak u finale tog festivala, za mene je bio uspjeh i to je jedino bitno, jer: „Psi laju, karavani prolaze``!

 Svi su očekivali izlazak CD-a, poslije festivala, ali to se nije desilo? 

- Bilo je planirano, ali smo odlučili da ipak izdam CD u septembru. Pjesma „Alkohol`` se brzo zavrtjela, pa smo shvatili da bi bilo loše da se odmah objavi album. Na novom CD-u ima zaista dosta dobrih pjesama i svaku na svoj način treba ispromovisati. Čini mi se da bi zlaskom novog CD-a, malo „ugušili`` pjesmu „Alkohol``, pa će se tako novi cd ipak pojaviti u septembra. 

Kako komentarišeš pisanja da je Ana Nikolić snimila isti spot kao i ti odnosno da te je prekopirala, zbog čega su je i prozivali jednoj gledanoj TV emisiji? 

- Nisam gledala tu emisiju, ali su mi rekli neki prijatelji koji jesu. Ana je rekla da joj se sviđa to što ja radim i da ima sličnosti, kada je spot u pitanju, ali mislim da nema potrebe vraćati se na to. Ana i ja se poštujemo i podržavamo međusobno i koliko god da su mediji htjeli da od toga naprave senzaciju, nisu uspeli.

 Obnovila si saradnju s Marinom Tucaković i utvrdila sa Damirom Handanovićem. Njih dvoje potpisuju sve nove pjesme? 

- S Marinom sam ranije imala uspješnu saradnju, koja je na novim pjesmama obnovljena, dok sam sa Damirom prvi pit radila na prošlom CD-u i kako su nam se energije I razmišljanja poklopila, sarađjemo i na novim pjesmama. Do sada sam imala praksu da radim sa više autora, ali kada sam birala pjesme za novi album, Damir i Marina su mi ponudili toliko dobrih pjesama, da sam jedva izabrala koje neću uzeti, a samim tim za neke druge pjesme odnosno autore nije bilo ni mjesta. Moram još da naglasim da je pjesma „Alkohol`` rođendanski poklon od Damira. 

 Potvrdila si svoju poplarnost u BiH i dijaspori. Postigla veliki uspjeh u Srbiji. Da li je vruheme za veliki koncert u Sarajevu, inače tvom rodnom gradu? 

- Bilo bi lijepo tako nešto uraditi, ali za sada ne postoje planovi za to. Mada, nikad se ne zna. Trenutno želim da izađe CD, pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje. O tome trenutno razmišljam. Volim Sarajevo, to je moj rodni grad i znam i da Sarajlije vole mene, pa možda i napravimo jednu veliku žurku. Voljela bih da se to desi.


 Pomoć za Bosnu i Srbiju

 Poznato je da si ti veliki humanista i da pomažeš kad god možeš i kada ti se kaže prilika. Iako si poslala pomoć u Maglaj i Doboj, nisi u početku željela da se zna za to? 
Pomogla si i ljudima Srbiji.

- Po meni si pomogao i ako se nisi slikao. Ipak, jednom trenutku sam u razgovoru sa nekim ljudima shvatila da mi javne ličnosti kod ljudi, na neki način, budimo svijest o tome da treba pomoći. Zato sam, u razgovor sa mojim timom, odlučila da pustimo tu priču u javnost. U nevolji smo svi isti. Mene slušaju svi ljudi. 

 Nema svađe s Vesnom

Koliko su tačne priče da ti je na prošlom CD-u Vesna Zmijanac uzela pjesmu koju si već bila kaparisala? 

- Kako znaš to? Mada, nisam bila kaparisala tu pjesmu, ali jesam bila zainteresovana za nju i sigurno bih je kupila. Bili smo u studiju kada se pojavila Vesna i priznala da jako želi istu. Riješila da joj je ustupim, ali zašto je ona do sada nije snimila, to ne znam, jer tu se svako moje interesovanje za pjesmu ugasilo, s obzirom na to da sam je prepustila Vesni.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.