x

Španac oduševljen Dijamantom

Mayoral nije očekivao da je Džeko takav: "Jedan dan me dovezao kući jer nisam imao automobil"

Borja Mayoral je ljetos stigao u Romu iz Real Madrida kao rezerva Edinu Džeki, ali se uspio izboriti za mjesto prvotimca.

Mayoral je bio Džekina rezerva do prije dva mjeseca, ali je potom odjednom postao prvotimac nakon što je Dijamant imao sukob s trenerom Paulom Fonsecom.

Španac je zaigrao u vrhu napada, ali je Džeko zablistao svaki put kada bi ušao s klupe za rezervne igrače. No, Mayoral se dobro snalazi u Romi jer je uspio zabiti 11 golova u svim takmičenjima uz šest asistencija.


Džeko je trenutno van terena zbog povrede što Mayoral želi iskoristiti kako bi učvrstio svoje mjesto u ekipi. On je prije nekoliko dana dao intervju za italijanske medije, a jedno od pitanja bilo je i odnos s Džekom.

Mayoral je poručio da s Džekom ima veoma dobar odnos i da pokušava što više da nauči od bh. napadača.


"Takvu vrstu napadača ja volim kao što je Džeko. Pratim kako se kreće na terenu s loptom i bez nje i koliko učestvuje u igri. Veoma je jak i mnogo učim od njega. U startu me iznenadio svojim ponašanjem i stavom i kako je ustvari jednostavan. Jednom me dovezao kući jer nisam tog dana imao svoj automobil. Mnogo smo pričali o Romi, fudbalu i timu. Volim igrače koji imaju takvu fudbalsku kulturu poput njega. Volio bih 'ukrasti' od njega način na koji se snalazi u prostoru u igri i načinu na koji dominira", rekao je Mayoral.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.