x

Vojnik u duši

Mil-Spec nudi Hummer H1 koji je spreman za sve (ne)prilike

Američka tuning kompanija Mil-Spec za svoju četvrtu varijaciju na temu Hummera H1 zauzvrat traži 250.000 dolara.

Četvrta kreacija na temu Hummera H1, koju potpisuje američka tuning kompanija sa sjedištem u Detroitu, inspirisana je meksičkom Baja pustinjom, a beskompromisan i temeljito dorađen terenski automobil, koji je izvorno nastao isključivo za potrebe vojske SAD-a, trebao bi bez posebnih problema izaći nakraj s najsurovijim podlogama ispod ogromnih točkova.


S karoserijom u boji pijeska, enormnim rastojanjem od podloge, dodatnim LED svjetlima, usisnikom zraka za prolazak kroz duboku vodu, vitlom za izvlačenje i adekvatnim zaštitnim cijevima karoserije, Mil-Spec H1 004 pokreće ručno sastavljen 6,6-litarski turbodizelski V8 motor Duramax koji raspolaže s 505 konjskih snaga i 1.355 Nm najvećeg obrtnog momenta.


Za prijenos snage na obje osovine zadužen je 6-stepeni automatski mjenjač Allison 1000, a u standardnoj opremi je i reduktor prijenosnih odnosa koji uz namjenske gume dodatno pomaže prohodnosti "kamiona" za koji ipak nije potrebna C kategorija u vozačkoj dozvoli.


U MS-u su se pozabavili i putničkim prostorom koji je u slučaju modela 004 obložen kožom. Povećan je nivo zvučne izolacije, unaprijeđen klima-uređaj, a tu je i vrhunski audiosistem JL C5. "Tačka na i" je kožom obložen trokraki upravljač Momo Prototipo koji je postao jedan od zaštitnih znakova Porschea 911 iza kojih stoji čuvena automobilska manufaktura Singer.


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top