x

NE PRESKAČE DORUČAK

Mišel Fajfer i u sedmoj deceniji besprijekorno izgleda zbog ovih navika u ishrani

Ističe da je, osim pravilne ishrane, potrebno vježbati i imati kvalitetan san


Slavna glumica Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), zahvaljujući jednostavnim savjetima, uspijeva održati svoj besprijekorni izgled i u sedmoj deceniji.

Naime, 65-godišnja glumica nedavno je podijelila kako sve ove godine održava svoju vitku liniju. Ističe da je, osim pravilne ishrane, potrebno vježbati i imati kvalitetan san, a posebno je navela pet navika u ishrani koje svakodnevno primjenjuje.

Konzumira kajensku papriku

Putem svog Instagram profila navela je da koristi kajensku papriku kao dodatak jelima. Ovaj začin daje ljuti okus hrani i može pomoći kod mršavljenja. Bilo koja začinjena hrana kao što je kajenski papar, jalapeno papričica i druge čili papričice sadrže kapsaicin, koji pomaže malo ubrzati metabolizam i dati osjećaj sitosti.

Jede ribu

Odlučuje se za hranu iz održivog uzgoja, a uz jaja najčešće kao izvor proteina konzumira ribu. Najčešće bira divlji losos, pastrvu, skušu i sardine koje su ujedno i odličan izvor omega 3 masnih kiselina.

Ne preskače doručak

Ona ističe da je doručak najvažniji obrok u danu i zbog toga je važno da ga ne preskačemo. Ljekari navode da je potrebno doručkovati kako bismo nadoknadili hranjive tvari i energiju za ostatak dana. Na taj način ćemo tokom dana donositi zdravije odluke u ishrani.

Kontrolira unos alkohola

Glumica navodi da voli uživati u čaši vina, a li da to radi povremeno. Poznato je da alkoholna pića sadrže puno kalorija, tako da, ako vodite računa o unosu kalorija, radije izbjegavajte pretjerani unos alkohola.

Ima balansirane obroke

Ono što je važno kod održavanje vitke linije u njenom slučaju je i zdrav odnos prema hrani. Iako nastoji da se hrani zdravo, povremeno sebi dopusti da pojede i slatkiš jer restrikcija može dovesti samo do većeg debljanja.


Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.