x

HRVATSKI AS

Modrić se jedva kreće: Nije mu pomogao ni specijalni tretman beogradske doktorice

Luka Modrić je povrijedio mišić prepone na lijevoj nozi u utakmici protiv Žirone

Luka Modrić je povrijedio mišić prepone na lijevoj nozi u utakmici protiv Žirone, potom je propustio duele u La Ligi protiv Almerije i Real Sosijedada.

On je u proteklim danima činio sve u svojoj moći da se oporavi od te povrede, a išao je i na tretmane u Beograd kod liječnice Marijane Kovačević.

Prema prvim procjenama on bi trebao propustiti i finale španskog Kupa kralja protiv osasune koje je na programu 6. maja, ali i prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Mančester sitija tri dana kasnije.

Kako bi pomogao svojoj ekipi i bio spreman za te duele, on je otišao u Beograd kod liječnice Kovačević koja je već uspješno svojom terapijom pomagala u ekspresnom roku brojnim sportistima poput Novaka Đokovića, Kristijana Ronalda (Cristiano), Ivice Olića i Darija Srne.

Ipak, tretman nije dao željene rezultate. Novinari španskog lista Marca su posjetili trening Reala u Valdebebasu i primjetili da se hrvatski fudbaler jedva kreće i da ne trenira punim intenzitetom.

- Modrić ima sve manje šanse za igranje u finalu Kupa. Jedva je učestvovao na treningu nakon poraza od Real Sosijedada. Teško da će Modrić igrati tako važne utakmice u Kupu i Ligi prvaka za samo nekoliko dana ako se na posljednjim treninzima prije njih jedva kreće - piše Marca.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.