x

KOLIKO STE IH ISPROBALI

Najseksi zanimanja: Evo zbog koga ženama srce brže kuca i na koju profesiju su slabi muškarci

Neka zanimanja su više seksi od drugih


Neka zanimanja su više seksi od drugih, a mi vam donosimo popis pet profesija kojima žene ne mogu odoljeti, te pet onih koje su najuzbudljivije muškarcima.

U ovoj zabavnoj anketi učestvovalo je 1.000 seksualno aktivnih pojedinaca, kako bi pronašli zanimanja koja su najseksi ženama, te ona koja muškarci smatraju najprivlačnijima.

- Mislim da su ovi poslovi koji se ističu kao seksualno najprivlačniji povezani s percipiranim rodnim ulogama u pogledu muževnosti i ženstvenosti u društvu - objasnio je seksolog Kam Fraser (Cam) za ''Daily Star''.

Najseksi zanimanja ženama:

1. Vatrogasci

Poznato je da žene ne mogu odoljeti uniformi, a pogotovo onda kad je riječ o vatrogascu koji riskira život dok spašava nekoga. Skromni vatrogasac najseksi je profesija, s čak 39 posto glasova od nježnijeg spola.

2. Građevinski radnici

Za seksi građevinske radnike glasao je velik broj žena, pa su oni prvi izbor njih čak 38 posto. Oni su percipirani kao snažni i sposobni, a to su kvalitete koje žene posebno privlače.

3. Policajci

Nakon vatrogasaca koji riskiraju živote i snažnih građevinara, na red dolaze policajci na čiju su uniformu slabe mnoge žene, pa su ''zaradili'' 25 posto ženskih glasova. Oni su tu da nas štite i spase iz nevolje, pa mnoštvo žena voli biti u njihovom prisustvu.

4. Doktori

Oni koji nam spašavaju živote također su na listi najprivlačnijih zanimanja, pa su im žene poklonile 19 posto svojih glasova. Ni muškarci ne mogu odoljeti zgodnim doktoricama, koje su i na njihovoj listi najpoželjnijih.

5. Mehaničar

Mišići i spretne ruke krase mehaničare, koji su dobili peto mjesto na listi najseksi zanimanja.

Kako kaže seksolog Fraser, žene za najseksi zanimanja biraju muškarce koji su jaki, sposobni i mogu se brinuti za njih, kao i zaštititi ih. S druge strane, muškarci biraju ženstvenost i brigu.

Najseksi zanimanja muškarcima:

- Muškarcima su privlačne profesija u kojima žena ima mnoštvo znanja, ali na jedan način ona pruža podršku i njeguje. Neke od profesija su popularizirane i seksualizirane kroz filmove, serije, ali i pornografiju.

1. Stjuardese

Čak 37 posto muškaraca glasalo je za to da stjuardese osvoje titulu najseksi profesije. Čini se da ni muškarci ne mogu odoljeti uniformi, naročito kad je riječ o uglađenim i zgodnim ženama u suknjama s visokim petama.

2. Medicinske sestre

Iduća profesija također ima popularnu uniformu, a to je ona medicinske sestre. Čak 34 posto muškaraca potvrdilo je da su medicinske sestre njihov pojam seksepila, a najpopularnije su među starijom generacijom.

3. Sekretarice

Sekretarice su također poznate po seksepilnosti svoje profesije, a njihove uloge u mnoštvu filmova i serija svakako su doprinijele njihovoj popularnosti. One su treće mjesto osvojile s 24 posto glasova.

4. Učiteljice

Seksi učiteljice zauzele su mjesto odmah nakon sekretarica s 23 posto glasova, a strogost i autoritet očito privlači muškarce.

5. Glumice

Glumice su posljednje na popisu, a osvojile su srca 19 posto glasača. Njih najčešće možemo vidjeti uređene u toaletama ili na bilboardima, pa svojom ljepotom i talentom lako osvajaju muška srca.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.