x

Namirnice koje ne treba kupovati na sniženju

Problem može biti u tome što su jako blizu isteka roka trajanja.

Neke stvari ne treba kupovati kada su snižene, posebno kada je hrana u pitanju. Problem može biti u tome što su namirnice na sniženju jako blizu isteka roka trajanja.

Kvalitet mesa

Iako se ponekad može raditi o dobrom načinu uštede, stručnjakinja za kupovinu namirnica, Marija Merlov (Maria Marlowe) smatra da ta navika ponekad može ugroziti zdravlje. Morate biti pažljivi kada je ovih 10 namirnica na rasprodaji.

Narezano voće i povrće - Kada je ovaj proizvod na sniženju vjerojatno mu se bliži istek roka trajanja, pa osim ako ga ne planirate potrošiti isti dan, najbolje je izbjegavati kupovinu takvih namirnica.

Avokado - Teško je okrenuti se od jeftinog avokada, a oni se često na sniženju nalaze jer su već jako zreli, pa ako imate ideju pripremiti ga odmah, kupite takav avokado, ali ako ste ga planirali jesti iduće sedmice produžite dalje.

Meso - Bez obzira na to koliko je dobra cijena mesa, prilikom kupovine je najvažnija kvaliteta pa je moj savjet da uložite u kvalitetnije meso, ono iz organskog uzgoja. - dodaje Merlov.


Sigurniji odabir

Ribe i plodovi mora iz uzgoja - Bez obzira radi li se o sniženju ili ne, ribe iz divljeg uzgoja su sigurniji odabir, a između ostalog sadrže manje kalorija i masnoća. Na primjer divlji losos ima bolji omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina, dok onaj iz uzgoja ima više omega 6 kiselina, koje nisu idealne.

Oprana salata u vrećicama - Ako ovaj proizvod nađete na rasprodaji vjerojatno mu se bliži istek roka trajanja. Provjerite svakako koji datum stoji na pakiranju prije nego salatu kupite.


Hljeb i kolači

Ako pijete puno mlijeka, sigurno želite provjeriti koji je rok trajanja na pakiranju prije nego ga kupite na sniženju. Kakav je osjećaj otvoriti pakiranje mlijeka koje više nije dobro za korištenje, svi znamo stoga je to najbolje izbjeći. Baš kao i mlijeko i jogurt se može pokvariti i vrlo lako pa ipak malo razmislite ako ga planirate kupiti na sniženju.

Hljeb je još jedna namirnica koja se može naći na sniženju, ali biste svakako trebali provjeriti koji datum stoji na pakiranju prije nego ga kupite kako biste provjerili je li još dovoljno svjež za jelo. Ako primjetite da se na njemu nalazi plijesan, jasno je da ga ne biste trebali kupiti.

Peciva i kolači su uvijek privlačni, a posebno kada su na sniženju, ali Merlov kaže da ih izbjegavate kada možete jer se u njima nalazi jednak broj kalorija bile one na sniženju ili ne. 


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.