x

uoči premijere

Novi Bentley Flying Spur na testiranjima postigao više od 360 km/h

Bentley je pokazao raskošne performanse nove generacije luksuznog modela Flying Spur koji će premijerno biti predstavljen 11. juna.

U Bentleyu kažu da su predprodukcijske verzije nove generacije njihove ultraluksuzne limuzine Flying Spur na testiranjima na italijanskoj stazi Nardo dostizale više od 360 km/h, što je fascinantan rezultat za Bentleyevu „rezidenciju na točkovima“ čija dužina prelazi znatno više od pet metara.

Bentley će najnovije izdanje "leteće mamuze“ predstaviti 11. juna u sklopu obilježavanja stogodišnjice kompanije, a Flying Spur će u svom najsnažnijem izdanju pokretati 6-litarski W12 motor "posuđen“ iz Grand Tourer modela Continental.

Potpomognut turbopunjačima motor razvija 635 konjskih snaga i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta, a adaptivni prijenos snage na obje osovine obavlja se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača.

U ponudi će biti i slabija verzija koju će pokretati 4-litarski V8 biturbo motor s 550 konjskih snaga i 770 Nm najvećeg obrtnog momenta, a očekuje se i plug-in hibridna varijanta čiju osnovicu će činiti 2,9-litarski V6 motor.

Među novostima koje će činiti standardnu opremu 'Spura je mogućnost pogona samo preko zadnje osovine, upravljanje preko obje osovine i nova generacija adaptivnog zračnog ovjesa, a svi detalji bit će poznati nakon premijernog predstavljanja.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.