x

POTVRDIO TRENER BAŠIĆ

Obistinile se negativne prognoze: Željezničar bez Štilića napada Nefči

Uz Semira Štilića, sa povredama imaju problem i Cocalić, Gasal, Rustemović, te Jašarević


Fudbaleri Željezničara u četvrtak igraju prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige protiv azerbejdžanskog Nefčija.

Stoga su se na medijima obratili šef stručnog štaba Nermin Bašić i Sulejman Krpić, napadač "Plavih".

- Ne treba trošiti riječi o našem protivniku. Jak protivnik, ekipa koja je trofejna. Devet puta su osvojili naslov, sedam puta kup. Bilo je dosta turbulencija u klubu, ali to ne treba da nas zavara - započeo je trener Nermin Bašić, pa nastavio:

- Jedna jako organizovana ekipa, koja je tehnički perfektna. Jako dobri u posjedu lopte. Jako dobri pod pritiskom. Imaju 7-8 reprezentativaca. Njihov hendikep je što su izgubili najboljeg napadača - nastavio je Bašić o Nefčiju.

Bašić je govorio i o treneru Nefčija, poznatom Adrijanu Mutuu, nekadašnjem fudbaleru brojnih ekipa.

 - Njihov trener (Adrian Mutu, op.a.) veliko je igračko ime. Voli igrati fudbal. Voli da napada. Spreman je promijeniti 3-4 formacije u toku utakmice. Imao je jako malo vremena, ali sigurno je uspio napraviti nešto - kazao je o treneru protivničke ekipe.

Željezničar će imati veliki problema sa rosterom. Falit će im neki od najbitnijih igrača, a izostanke predvodi Semir Štilić.

- Imamo problema sa igračkim kadrom. Jako teško smo se spremali za utakmicu. Za ovu utakmicu je otpao Štilić. Medicinska služba daje sve od sebe da osposobi Cocalića, Gasala, Rustemovića. Jašarević je imao temperaturu - kazao je o povredama trener Bašić.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.