x

kriza u klubu

Očajni Fulham uručio otkaz Claudiju Ranieriju i vjerovatno se oprostio od Premiershipa

Ekipa Fulhama uručila je otkaz talijanskom stručnjaku Claudiju Ranieriju nakon loših rezultata zbog kojih će ovaj klub vrlo vjerovatno sljedeću sezonu igrati u Championshipu.

Fulham je prošle godine pod vodstvom srbijasnkog stručnjaka Slaviše Jokanovića nakon play-offa izborio promociju u Premiership, a nakon nešto lošijih rezultata na početku sezone klub se odlučio zahvaliti Jokanoviću na saradnji.


Na njegovo mjesto stigao je Claudio Ranieri koji je prije nekoliko sezona iznenađujuće postao prvak s Leicesterom, ali ni njegov dolazak nije uspio prodrmati igrače i čelnici kluba odlučili su se uručiti otkaz i ovom Talijanu.


Fulham se trenutno nalazi na 19. mjestu Premiershipa sa 17 osvojenih bodova, čak deset manje od Southamptona koji je prvi iznad zone ispadanja i vrlo vjerovatno će sljedeće sezone opet igrati u nižem rangu.

Umjesto Ranierija klub je imenovao legendarnog Scotta Parketa za privremenog trenera, ali teško je očekivati da se situacija za ovaj londonski klub može značajno promijeniti do kraja sezone.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.