x

HUMANOST NA DJELU

Odmah dajem bubreg Boriši da on ima dva, da može da nastavi: Sloba Radanović objavio poruku čovjeka i javno mu se obratio!

Sloba Radanović oduševljeno je podijelio post jednog gospodina iz Sjenice, koji je na Fejsbuku napisao da bi dao bubreg reprezentativcu Srbije Boriši Simaniću.

- Dragi prijatelji, imam 73 godine i devet mjeseci, ali sam spreman da, ako medicinski uslovi dozvoljavaju odmah dam bubreg košarkašu Simaniću, da on ima oba i da može uspješno da nastavi košarkašku karijeru. Ako meni ne dozvoli medicina, molim sve svoje prijatelje i druge ljude da razmisle o mogućnosti davanja bubrega tom hrabrom mladiću. Hvala na razumijevanju - napisao je jedan gospodin na svom Fejsbuk profilu.


- Veliki čovjek, ljudina - dodao je Sloba uz post.

Da podsjetimo, Boriša Simanić ostao je bez bubrega poslije udarca koji je dobio na meču sa Južnim Sudanom, u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u košarci. Simanić je bio u bolnici, a sa reprezentacijom se vratio u Srbiju i došao na doček na balkonu Starog Dvora. Kada je spiker rekao njegovo ime, Simanić je bio u suzama, a svi su skandirali "Boriša, Boriša".

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.