x

Zbog sigurnosnih razloga...

Održana vanredna presica: Čović objasnio zašto Zvezda nije putovala u Podgoricu

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović održao je vanrednicu press konferenciju na kojoj je govorio o odluci kluba da ne otputuje u Podgoricu na gostovanje Budućnosti.

Meč ABA lige trebao se igrati danas od 18 sati, ali su igrači Zvezde odbili putovati, a Čović je objasnio detalje.

"Košarkaški klub Crvena zvezda apsolutno nije imao namjeru da bilo šta politizuje, u smislu najnovijih događaja u Crnoj Gori vezanih za zakon koji je usvojen. Dobro znate da je Zvezda medijski i identitetom vezana za Republiku Srbiju, kao i drugi sportski klubovi u smislu njene reprezentativnosti. Nije veliki problem zaključiti koliko Zvezda i učešće Zvezde u ovakvim situacijama moze da bude stavljeno u manipulacije i političke insinuacije", naveo je Čović.

"Stupili smo u kontakt sa bezbjednosnim organima, ne da bismo se pokrivali državom. Stupili smo u kontakt i sa predsjednikom ABA lige, gospodinom Domagojem. U dopisu smo mu napisali rizike koji postoje. Tada je procjena bezbjednosne situacije bila: "Ne može se isključiti mogućnost incidenata na nacionalnoj osnovi". To se odnosilo na igrače, stručni štab, navijače... S time smo upoznali ABA ligu, smatrajući da ćemo dobiti podršku".

Osvrnuo se i na prolongiranje El Clasica u nogometu.

"Sjetite se prije mjesec dana kada je trebalo da se igra fudbalska utakmica Barselona - Real. U roku od pola sata - sat su se klubovi dogovorili da se utakmica pomjeri".

"Sportski gledano, Zvezdi je odgovaralo da se igra danas. Naši ljudi su pronašli mogućnost da bismo mogli da igramo 24. febraura. Ovo je viša sila i ne ugrožava se regularnost takmičenja", dodaje.

"Jedna razbijena glava je mnogo vrijednija od bilo kakve utakmice", tvrdi predsjednik Zvezde.

Obratio se i direktor Zvezde Filip Sunturlić.

"Moramo da razdvojimo politiku i sport. Nas boli što ne igramo utakmicu. Pripremali smo se za nju, bili spremni da idemo u Podgorici, ali nije mogla da nam se garantuje bezbednost. Koliko god kolege iz Budućnosti dobro organizovale utakmicu, ne mogu da garantuju šta će se dešavati u dvorani", kazao je, pa dodao:


"Sve vrijeme smo bili u kontaktu sa ABA ligom. I danas smo stupili u kontakt sa ljudima iz Budućnosti, pokušali da im objasnimo. Predložili smo odlaganje, uz dogovor o novom terminu. Mi kao Zvezda, ali ni ABA liga, ne možemo da budemo zadovoljni razvojem situacije".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.