x

ZBOG VREMENSKIH NEPRILIKA

Otkazan vazdušni dio Parade pobjede u Moskvi!

Iako je, kao i svake godine, neizbježan dio Parade pobjede u Moskvi i onaj koji uključuje učešće borbenih aviona i helikoptera, na ovogodišnjoj Paradi pobjede koja se održava danas vazdušni dio ceremonije neće se održati.

Ovu informaciju ruskim medijima potvrdio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov koji je pojasnio kako se dio ceremonije koji uključuje ruske borbene avione, helikoptere pa i tzv. avion "Sudnji dan" Ilyushin-80 neće održati.

"Dio ceremonije koji se trebao održati u zraku neće biti održan zbog vremenskih neprilika", rekao je Peskov.


Podsjetimo, prethodnih nekoliko sedmica ruski borbeni avioni također su, kao i druge jedinice, uvježbavali "formaciju" povodom Parade pobjede, ali očigledno kako će vremenske (ne)prilike spriječiti održavanje i ovog dijela ceremonije.


Osim borbenih aviona i helikoptera, na ovogodišnjoj ceremoniji svoj "performans" trebao je imati i tzv. avion "Sudnji dan" koji inače ima namjenu nošenja ruskog naoružanja u slučaju nuklearnog rata.


Zbog Putinove retorike od početka invazije Ruske Federacije na Ukrajinu mnogi su smatrali kako prikazivanjem ovakvog aviona na paradi ruski predsjednik zapravo želi poslati još jedno upozorenje Zapadu što bi bilo u skladu i s njegovim ranijim izjavama gdje je isticao kako će se Zapad suočiti sa nesagledivim posljedicama ukoliko strateški ugrozi Rusku Federaciju.

.

.

.

.

..


Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.