x

Pet grešaka koje ćete napraviti ako se ŠMINKATE NA BRZINU!

Nikome se ujutro ne da trošiti previše vremena na šminkanje tako da je najjednostavnija opcija brzinsko nanošenje šminke. Ali, kada ste u žurbi preskačete neke korake kojih biste se ipak trebali pridržavati ako želite izgledati besprijekorno cijeli dan.

1. Ne rješavate se dodatnog sloja ulja na licu

Ulje je najgori neprijatelj zbog kojeg dugotrajna šminka i neće baš - dugo trajati. Čak i ako dobro očistite lice pomoću gela za umivanje i tonera postoji mogućnost da će sloj ulja i dalje ostati na vašoj koži. 

 

Prije nego što započnete s nanošenjem bilo kakvih proizvoda na lice, obrišite one dijelove lica koji se inače najviše sjaje poput T-zone i brade s papirićima za matiranje. Oni su stvoreni upravo za upijanje viška masnoće.

 

2. Ne nanosite kremu za lice

Ovaj korak nikako ne biste smjeli preskočiti. Osim što hrani kožu, nanošenjem kreme za lice izbjeći ćete način šminkanja zbog kojeg ćete izgledati starije.

 

Kremu za lice umasirajte kružnim pokretima u kožu, te pričekajte najmanje pet minuta prije nego što započnete s nanošenjem podloge na lice.

 

3. Nepravilno nanosite tekuću podlogu

Nanošenje tekuće podloge u jednom sloju i potezu učiniće itekako upadljivom granicu između vilice i vrata, odnosno gdje sloj pudera završava. Takođe, tako zanemarujete i ona područja lica kojima je potrebna veća pokrivenost od ostalih. 

 

Prirodan izgled najbolje ćete postići utiskivanjem podloge u kožu malim kružnim pokretima iz unutrašnjeg dijela lica prema vanjskom. To možete napraviti spužvicom ili prstima, a efekt će biti vrlo sličan.

 

4. Nanosite ``grudvastu`` maskaru

Ako ne želite na trepavicama imati grudvice koje ostavlja maskara, prije samog nanošenja morate je maramicom lagano obrisati. Zatim, kada nanosite maskaru radite to od korijena trepavice pokretima gore-dolje kako se trepavice ne bi zalijepile jedna za drugu.

 

Nakon što završite sa stavljanjem maskare, ne zaboravite je dobro zatvoriti. Osušena maskara nikad ne izgleda dobro na trepavicama.

 

5. Ne koristite puder u prahu

Ulje ste uklonili, ali to nije jedini razlog zbog kojeg bi šminka mogla tokom dana ``skliznuti`` s vašeg lica. Puderi i korektori kremaste teksture nakon nekog vremena stvoriće nabore te istaknuti bore i tanke linije na vašem licu, ako ne nanesete puder u prahu nakon njihovog stavljanja.

 

Kako bi proizvodi ostali na svom mjestu uvijek se poslužite puderom u prahu. Što je njegova tekstura laganija i prozirnija to bolje. Samo ne zaboravite da ne smijete pretjerati ni s njim.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.