x

Zenica

Pobjeda Fortune u zeničkom derbiju (Galerija)

Protekle nedjelje, 03.9.2023.godine, odigrane su utakmice 2.kola u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), sezona 2023/2024.

U 2. kolu postignuti su sljedeći rezultati:

Zenica: FK Borac Tetovo – NK Fortuna 0:4

Visoko: FK Liješeva – NK Steel City 2:2

Novi Šeher: NK Novi Šeher – NK Zmaj 0:1

Šije: NK Napredak – NK Pobjeda 0:0

Vareš: NK Vareš – NK Proleter 4:1

Domaći klubovi ostvarili su jednu pobjedu, gosti dvije, a dvije utakmice završene su neriješenim rezultatom.

U derbiju u Zenici, na „A“ terenu Kamberovića polja, igrali su ekipe FK Borac iz Tetova i NK Fortuna. Pobjedu je ostvarila „gostujuća“ ekipa Fortune sa 0:4 (0:1). Utakmica je odigrana po oblačnom vremenu, + 22*C pred oko 70 gledalaca. Strijelci za Fortunu bili su Senaid Hercegovac u 27′, rezervista Sani Salijević (2x) u 77′ i 88′, te Irnis Kubat u 86′.

Ovo je druga pobjeda Fortune, trenera Mersida Burekovića, a u narednom kolu čeka ih novi derbi u Zenici sa ekipom Vareša, koja je, takođe, startovala sa dvije pobjede. Sa utakmice u Zenici donosimo i mini foto galeriju.

Drugi zenički ligaš i osvajač Kupa ZDK za 2023.godinu, NK Steel City, gostovao je u Visokom kod ekipe Liješeva i odigrao neriješeno 2:2 (1:2). Golove za Zeničane su postigli Mahir Jusić u 24′ i kapiten Denis Imamović u 45’+1′.

Vareš je bio bolji od Proletera rezultatom 4:1, Zmaj u gostima sa 0:1 protiv Novog Šehera, a Napredak i Pobjeda su igrali neriješeno 0:0 u Šijama.

Nakon dva odigrana kola, dvije pobjede i šest bodova imaju Vareš i Fortuna, dok su na začelju Proleter i Novi Šeher bez bodova.

Parovi 3.kola, 10.9. u 16 sati:

Zenica: Fortuna – Vareš

Zenica: Steel City – Borac Tetovo

Tešanjka: Pobjeda – Liješeva

Buzić Mahala: Zmaj – Napredak

Makljenovac: Proleter – Novi Šeher

.

..

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.