x

Zenica

Počeo proces imunizacije radnika ustanove JU "Dom za stara lica Zenica"!

Počeo proces imunizacije radnika ustanove JU "Dom za stara lica Zenica". Nadamo se da će u skorijem periodu i korisnici početi sa imunizacijom. Koristimo priliku da se osoblju Hitne službe JU "Dom zdravlja Zenica" zahvalimo na profesionalizmu i ljubaznosti.

U drugom ciklusu vakcinacije u Domu zdravlja Zenica vakcinišu se zdravstveni radnici JU "Dom zdravlja" Zenica, te zdravstveni radnici privatnih poliklinika i osoblje koje radi u staračkim domovima.

Svoju prvu dozu vakcine primio je Adnan Jupić, ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.


"Činjenica je da sam ja kao zdravstveni radnik došao da primim vakcinu, a ne kao ministar. Osjećam se apsolutno dobro. Psihološki je to jedan vrlo značajan momenat pa se puno bolje osjećam, upravo vezano za vakcinaciju.


Vakcinacija je jedini put za izlazak iz krize i ovim putem pozivam sve građane, prvenstveno zdravstvene radnike koji su kao prioritet da se vakcinišu. To sam pokazao svojim primjerom, te da se što prije vratimo normalnom životu i radnim zadacima", izjavio je Jupić.


"U prve dvije faze raspodjele doniranih vakcina, Zeničko-dobojski kanton dobio je ukupno oko 1.500 doza, a što je nedovoljno i za vakcinisanje svih zdravstvenih radnika, koji su iskazali želju da budu vakcinisani", dodao je Jupić.

.

.

Foto: Pahuljko     

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.